Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Deler av næringslivet blør – kan Viken gjøre mer?

– Det er nå det er nødvendig å sikre flere levedyktige bedrifter. Det er også smart på lang sikt, skriver fylkestingsrepresentant Kari Sofie Bjørnsen (H) fra Asker.

– Det er nå det er nødvendig å sikre flere levedyktige bedrifter. Det er også smart på lang sikt, skriver fylkestingsrepresentant Kari Sofie Bjørnsen (H) fra Asker.

Foto: JOAKIM S. ENGER

Viken Høyre har ved et par anledninger stilt spørsmålet om fylkesrådet i Viken kan gjøre mer for næringslivet i en vanskelig tid der mange sliter økonomisk og har permittert ansatte.

Ap og Sp mener de gjør nok. Blant annet ved å vise til at de snart skal dele ut 250 millioner kroner. Vi vil minne fylkesråd Johan Edvard Grimstad (Sp) på at mesteparten av disse midlene kommer fra andre enn fylkeskommunen. Ifølge hans eget budsjettoppsett kommer én tredel fra Viken fylkeskommune, mens to tredeler kommer fra regjeringen og Stortinget.

Kun 8 millioner kroner fra Vikens egne midler går direkte til bedrifter og deres opplæring av ansatte. Takket være regjeringens grep for å sikre mer til dette, får Viken fylkeskommune 78 millioner kroner til å dele ut.

Grimstad (Sp) og Lars Pedersen Due (Ap) jobber på flere områder bra, og de snakker mye om hva de gjør for næringslivet. Ikke misforstå, vi anerkjenner det som gjøres. Men: Vårt enkle spørsmål om det er mulig å gjøre mer på egen kjøl får vi ikke svar på. 

I fjor brukte fylkeskommunen mer av egne midler, i år er det mindre. Hvorfor det? Vi gjentar at vi synes dette er synd. Fylkesrådet har mulighet til å omprioritere innenfor budsjettet, slik mange kommuner gjør nå for å komme næringslivet i møte.

Grimstad sier at de pengene Viken fylkeskommune har innen næringsutvikling skal brukes langsiktig. Det er fint i en normalsituasjon, men vi er langt fra normalen. Kua dør mens gresset gror er en kjent metafor som vi syns passer her.

Sp og Ap, dere oppfordres igjen til å vurdere handlingsrommet i fylkeskommunens budsjett på mange milliarder, slik at flere bedrifter kan få muligheter til å drive kompetansebygging med bedriftsinterne opplæringsmidler. 

Det er nå det er nødvendig å sikre flere levedyktige bedrifter. Det er også smart på lang sikt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.