Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Debatten om skolemat er feil fokus

Statistikk viser at 97 prosent av norske skolebarn har mat med seg hjemmefra. Problemet er altså nærmest ikke tilstedeværende. Til tross for dette har Asker Arbeiderparti med sin ordførerkandidat Ivar Granum programfestet som sine viktigste saker i partiprogrammet: «Gratis skolemat til alle barn i grunnskolen, fordi mette barn lærer mest.»

Statistikk viser at 97 prosent av norske skolebarn har mat med seg hjemmefra. Problemet er altså nærmest ikke tilstedeværende.

Slike populistiske valgløfter koster enormt med penger, og dersom Arbeiderpartiet får ordføreren i Asker ved årets valg, så er jeg redd at eiendomsskatt følger med på lasset.

Det bør være skolen og kontaktlærers oppgave og kartlegge hva som er problemet for 3 prosent av de skolebarn som kommer til undervisningen uten skolemat, slik at problemet håndteres på førstelinjenivå, altså «der skoen trykker.»

Arbeiderpartiet går inn for å fjerne fritt skolevalg. Jeg mener at dagens elever er såpass opplyste at de selv bør bestemme på hvilken skole de ønsker å videreføre sin utdanning, og at ordningen i de tre regionene Asker og Bærum, Romerike og Follo fra Akershus videreføres i Viken slik at skolene i Buskerud får samme ordning.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.