Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

De unges utfordring i nye Asker

Det er for tungvint for unge å komme seg til og fra i nye Asker, skriver Simen Welle.

Foto: Karl Braanaas

Nå som valget er over og den nye storkommunen snart bli et faktum, har nye Asker fått et problem få voksne mennesker legger merke til. 

Jeg som en 18 år gammel gutt uten lappen må nemlig benytte meg av fire forskjellige tog og busser for å komme meg hjemmefra til den andre siden av vår nye fine kommune. Og ikke bare tar dette i beste fall en drøy time, men hvis bare én av disse offentlige transportmidlene ikke er i rute så dobles fort reisetiden.

Det som for min del dessverre har blitt et faktum, er at jeg etter noen uheldige opplevelser med å måtte bruke både to og tre timer hjem fra venner i Hurum enten konsekvent sitter på med foreldre eller så drar jeg rett og slett ikke.

Mange vil nok bagatellisere dette og si «skaff deg venner som bor nærmere» eller «ta lappen». Men jeg nekter å godta at vi lever i en av Norges beste og mest sentrale kommuner, og at det likevel skal være en nødvendighet med både bil og lappen.

Da rådmannen la sin handlingsplan ut på høring tidligere i høst, var ordene «fremtidsrettet» og «bærekraftig» å se på nesten hver eneste side. Hvordan kan det da ha seg at kollektivsystemet i kommunen ikke henger med i nåtiden i det hele tatt?

Derfor er min bønn både til mine partifeller i Frp og til det nyinnsatte kommunestyret å legge til rette for at folk som meg. Unge mennesker som tenker på miljøet, også kan ha en verdig måte å komme oss fra A til B på.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.