Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

De rødgrønne støtter det kommersielle fremfor folkehelse

– I Asker har man over 500.000 besøk i våre tre flotte anlegg, skriver innsenderen. Her fra Risenga svømmehall.

– I Asker har man over 500.000 besøk i våre tre flotte anlegg, skriver innsenderen. Her fra Risenga svømmehall.

Foto: KARL BRAANAAS

Der publikumssvømming blir stengt på grunn av pandemien, blir kommersielle treningssentre holdt åpne. Hvor er logikken?

– I den situasjonen vi står i nå, er vi glad for at regjeringen anerkjenner hvor viktig fysisk aktivitet er for folkehelsen. Det er bra at treningssentrene fortsatt kan holde åpent. For mange er det avgjørende for å kunne opprettholde fysisk aktivitet i hverdagen. Det er nå viktigere enn noen gang å ha tilrettelagte muligheter for å holde seg aktiv, både for den fysiske og ikke minst den mentale helsen. I Sats jobber vi hardt for at det skal være trygt å trene hos oss, noe det har vært så langt i pandemien, sier Wenche Evertsen, country manager i Sats Norge, i en pressemelding.

Ja, mon om regjeringen tenker på folkehelsen, det har jeg ingen tro på.

Den største innendørsarenaen i landet for folkehelsen er bade- og svømmeanlegg. Over 20 millioner besøk i året har norske bade- og svømmeanlegg.

I Asker har man over 500.000 besøk i våre tre flotte anlegg. Av disse kan man ut ifra forskning regne med at halvparten er der på egne vegne, for å drive fysisk aktivitet, er ikke det folkehelse?

Svømmeanleggene har besøk fra mennesker i alle aldre, både funksjonshemmede og funksjonsfriske. Bare på én enkelt fredag kan man gå i Holmen svømmehall og møte et dusin godt voksne mennesker som uten dette tilbudet sannsynligvis hadde vært på omsorgssentre.

Nå bor de fremdeles hjemme fordi de kan bruke lavterskeltilbud som svømming er. Disse alene utgjør en besparelse for Asker kommune, som sannsynligvis sparer inn hele driften av anleggene våre.

Brukergruppen og de ansatte i bade- og svømmeanleggene våre er dessverre ikke de som skriker mest om penger og tapte inntekter, og er derfor lett å stenge ned.

Nå er det på tide at de som sitter med makten, tenker på folkehelse. Med stengte svømmeanlegg er det nok flere enn de per 15. desember 1.141 døde som tas av dage fordi de ikke får gjort mental og fysisk aktivitet i svømmeanlegget.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.