Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

De egoistiske og selvopptatte

Nå skrives det igjen om at elbileiere er mer kriminelle enn den øvrige befolkningen. Kriminelle er kanskje ikke det ordet jeg selv ville brukt, men de er selvsagt mer egoistiske og selvopptatte enn snittet. 

De som kjøper elbil på grunn av idealisme og mulighet for å være med «å redde verden» er nok i et klart mindretall. Det å kunne bli tatt for sniking er for veldig mange en beregnet risiko. De har kjøpt bilen for å snike i køen. Det har de til og med spart en masse avgifter til staten på. Da kan de bruke litt av denne gevinsten på de få gangene de blir tatt. 

Gevinst blir det uansett. Jeg hadde selv en «børstraktor» den gangen de kunne kjøre i kollektivfeltet. Da betalte vi avgifter til staten i bøtter og spann, som lettet samvittigheten. Nå er det yndlingsordene «global oppvarming» og «bærekraft» som er unnskyldningen for elbilene til å kjøre i kollektivfeltene. I virkeligheten har sniking i disse feltene alltid handlet om ren egoisme.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.