Tvert imot, digitalisering av radio bør ønskes velkommen, og den er allerede godt på vei, helt uavhengig av dab. Den nasjonale digitale motorveien basert på internett bygges for alle kommunikasjonsformål, inkludert radio. I dette bildet er dab blitt karakterisert som en blindvei og spås en kort levetid. Dab-utbyggingen betyr at vi kaster bort både tid og penger på veien mot en bredere digital hverdag.

Les også: Hvorfor hatet mot dab?

Husk at vi ble rådet til å kjøpe dab-radioer for noen år siden. De må nå kastes fordi man innfører dab+.

Jeg anbefaler alle å beholde sine FM-radioer. De kan fortsatt brukes både hjemme, på hytta og i bilen på ulike måter som det omtales mange steder i mediene i disse dager.

Ikke minst kan man lytte til de meget gode FM lokalradioene som fortsatt får lov til å eksistere. Merk at dab-folkene sørger for å stenge en del lokalradioer i de største byene. Konkurranse fra FM er farlig, må vite.

For øvrig bor også jeg i Asker og har hytte på fjellet. Det har ikke slått meg at det burde investeres store milliardbeløp for å bytte ut et velfungerende og stabilt FM-nett nå.

Referansen til Ole Brumm i Boijes innlegg har tidligere blitt avvist i Aftenposten, og den faller på sin egen urimelighet. Lytterne var fornøyd med posen, det var slett ikke noe krav om å måtte betale for en sekk i tillegg.

Både norske og et utall av utenlandske radiokanaler for enhver smak er tilgjengelig via tv eller Wi-Fi – eller via mobilt bredbånd hvis man er på farten.

I dag er det altså ganske unødvendig å bygge et kostbart nett særskilt for radio. Likevel har dab-folkene drevet gjennom et vedtak som er anslått å koste lytterne/skattebetalerne i størrelsesorden 30 milliarder kroner. Med bare en del av disse pengene kunne vi ha vedlikeholdt FM-nettet så lenge det var naturlig og i tillegg ha bygd verdens beste bredbåndsnett, både fast og mobilt.

Det ville ha vært et betydelig løft for å modernisere landet, ikke minst i utkantstrøkene. De samfunnsøkonomiske fordelene burde være tydelige.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

I stedet presterer vi å bli verdensmestre i FM-slukking! Tidenes norske medieskandale? Hvordan kunne dette skje, har våre politikere blitt ført bak lyset? Flere av de store avisene ønsker en granskning av hele prosessen. Vi venter i spenning.