Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Covid-19 — forskjellige regler i Asker og Bærum?

– Hvorfor kan innegolfsentre i Bærum holde åpent når innegolfsenteret i Asker ikke får lov? spør innsenderen. Her fra Fornebu Golf.

– Hvorfor kan innegolfsentre i Bærum holde åpent når innegolfsenteret i Asker ikke får lov? spør innsenderen. Her fra Fornebu Golf.

Foto: KARL BRAANAAS

Hva er status for Asker, Bærum og Oslo?

For bare noen uker siden syntes det rimelig at Asker og Bærum skulle vedta samme, strenge regler for forebygging av smitte. 

De av oss som ikke var ivrige brukere av treningslokaler, ristet på hodet av treningsivrige Oslo-boere som reiste til Asker eller Bærum (så lenge det var åpne lokaler der), eller til Drammen der treningssentrene ble holdt i gang enda lenger.

Som en passe ivrig golfer klarte jeg meg dessuten med at vi i Asker golfklubb har eget simulatorgolfopplegg, som ble driftet etter strenge regler for å ivareta smittevernbestemmelser. 

Dette blant annet ved å redusere antall spillere per simulator fra fire til to, samt bestemmelser om at alle som var ferdig med å spille skulle ha forlatt lokalet før nye spillere slapp inn. 

Dessuten at det skulle brukes munnbind så lenge man oppholdt seg i klubbens lokaler, også mens man spilte. 

Mange ble skuffet da Askers myndigheter like fullt bestemte at Asker golfklubbs simulatorspill måtte stenges av hensyn til smittevernbestemmelsene, spesielt ut fra det som ble sagt om at det måtte være samme bestemmelser i de to nevnte kommunene på grunn av den nære beliggenheten.

Egentlig kunne det ha blitt med det, men spørsmålet om status i innledningen kan nå spissformuleres til: 

Hvorfor må jeg som bor i Asker, reise til Bærum for å spille simulatorgolf, når min hjemmeklubb har simulatoropplegg i nylig oppført tilbygg til klubbhuset? 

Hvorfor kan innegolfsentre i Bærum, med omtrent samme opplegg av smittevern (Askers var etter min mening litt strengere), holde åpent når innegolfsenteret i Asker ikke får lov? 

Etter å ha besøkt én av tre golfsentre som er i drift i Bærum etterlyser jeg en forklaring på hva disse gjør annerledes med hensyn på smittevern enn det som ble gjort hos Asker golfklubb. 

Både lokalitetene og opplegget synes å være lite forskjellig fra Askers.

Så derfor er det rimelig god grunn til å stille spørsmålet om hva status er, for har jeg tilfeldigvis snublet over den eneste forskjellen som finnes, eller er det flere andre virksomheter der det heller ikke er de samme bestemmelsene som gjelder?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.