Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Conradi og klimatiltak

BES SVARE: - Ordføreren bør fortelle innbyggerne hva det vil koste i penger og menneskeliv at store beløp brukes på klimatiltak og hvilken virkning dette vil få for kommunen, skriver innsenderen.
BES SVARE: - Ordføreren bør fortelle innbyggerne hva det vil koste i penger og menneskeliv at store beløp brukes på klimatiltak og hvilken virkning dette vil få for kommunen, skriver innsenderen.

Først en takk til ordfører Lene Conradi for å ta mitt innlegg i Budstikka 28. november alvorlig og rådføre seg med andre der hun selv ikke har kompetanse.

Hun kontaktet Rasmus Benestad og fikk til svar at «Solheim og hans meningsfeller har brukt en gal tellemåte på de samme dataene og kommet frem til et urealistisk svar.»

Les også: Misforstått av Conradi om oppvarming

Les også: Hva klimasaken ikke lenger dreier seg om

Han forteller ikke hva som er galt i vår tellemåte som kun er å regne med de artiklene som eksplisitt gir støtte til et utsagn om at «mer enn 50 prosent av oppvarmingen siden 1950 skyldes mennesker». Det er 65 av 12.271 artikler det vil si 0,5 prosent. Stein Storlie Bergsmark har skrevet et notat om dette som kan fås hos Klimarealistene.

Benestad påstår også at jeg tar feil når jeg skriver om den manglende globale oppvarming (hiatus) de siste 20 år selv om CO2-utslipp har økt med 40 prosent. Benestad ser også ut til å akseptere denne hiatusen i sin publikasjon «A mental picture of the greenhouse effect» (2016).

Jeg henviser til tre forskere fra Dansk Meteorologisk Institut: Hans Gleisner, Bo Christiansen og Johannes K. Nielsen, som har sammenlignet tre forskjellige metoder for bestemmelse av temperatur: bakkemålinger, satellittmålinger og radiookkultasjoner (GPS), og finner at alle tre viser at hiatusperioden er reell – i hvert fall fra 2001.

Conradi skriver at for henne dreier «klimaendringene seg ikke lenger om årsak, men om å håndtere utfordringene vi står overfor på riktig måte. Også i Asker.»

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det skal gjennomføres kostbare tiltak for å redusere CO2-utslipp for å gjøre jorda kaldere. Ordføreren bør fortelle innbyggerne hva det vil koste i penger og menneskeliv at store beløp brukes på klimatiltak og hvilken virkning dette vil få for kommunen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.