Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Byvekstavtale opp i Bærum formannskap

Slik kan Lysaker stasjon på Fornebubanen bli seende ut. Byvekstavtalen 2019–2029 skal bidra til at banen blir bygget.

ILLUSTRASJON: FORNEBUBANEN

Formannskapet i Bærum skal tirsdag ta stilling til forslaget til byvekstavtale 2019–2029 mellom Bærum, Oslo, Skedsmo, Oppegård, Akershus og staten.

Avtalen ble fremforhandlet tidlig på sommeren. Ifølge sakspapirene til formannskapet har byvekstavtalene som formål å bidra til reduserte klimagassutslipp fra veitrafikken slik at Norge når målene i klimaforliket og internasjonale forpliktelser på klimaområdet. 

– Avtalen vil ha avgjørende betydning for bygging av Fornebubanen og for å fastsette de økonomiske rammene for andre tiltak innen samferdsel, skriver kommunedirektør Erik Kjeldstadli til politikerne.

I Bærum er det denne uken dessuten møte i råd for personer med funksjonsnedsettelse mandag, i eldrerådet tirsdag og i ungdomsrådet onsdag.

Legevakt og vielser i Asker

I nye Asker møtes kommunestyret tirsdag. Blant sakene er legevakttjenester, reguleringsplan for Søndre Borgen helsehus og oppnevning av kommunale vigslere. Det skal også velges medlemmer av en rekke råd og utvalg.

I tillegg stiller Rødts Bård K. Dahl spørsmål om ordfører Lene Conradi vil støtte et forslag om at administrasjonen legger frem en vurdering av konsekvensene ved å innføre den såkalte Oslomodellen ved anskaffelser av varer, tjenester innen bygg og anlegg i Asker. Rødt mener dette vil bidra i kamp mot sosial dumping og useriøse aktører innen bygg og anlegg.

I dagens Asker er det møte i formannskapet tirsdag. Den korte sakslisten inneholder blant annet økonomirapport for kommunen for annet tertial.

I Akershus fylke er det klart for siste møte i en rekke utvalg. Tirsdag møtes hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse, og hovedutvalg for utdanning og kompetanse. Onsdag er det møter i administrasjonsutvalget, hovedutvalg for plan, næring og miljø, og hovedutvalg for samferdsel. Fredag er det så klart for folkevalgtopplæring av det nye fylkestinget i Viken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.