Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bysyklene kommer

I flere år har det vært utleiesykler i Bærum. Nå vil kommunen også inngå et samarbeid med Ruter, hvor sykler og kollektivtransport kan kombineres.

Foto: KNUT BJERKE

Nå kan du snart suse rundt i Bærum – uten bil.

Over 80 prosent av klimagassutslippene i Bærum kommer fra veitrafikk. En viktig målsetting for Bærum Høyre er derfor å gjøre det enklere for folk å velge miljøvennlige transportløsninger. Allerede til våren kommer det en spennende ny løsning for nettopp dette. 

Da rulles det nemlig ut en mobilitetsløsning for innbyggere og bedrifter i Bærum. Løsningen kan omfatte for eksempel sykler, elsykler eller elsparkesykler i Sandvika og på Fornebu og Lysaker. Målsettingen er å utvide til flere steder og flere transportformer senere.

Dette vil gjøre kollektivreiser mer sømløse, og det blir enklere å bevege seg rundt uten bil. Kanskje du velger en kombinasjon av elsparkesykkel og buss til Sandvika, elsykkel til søndagsutstillingen på Henie Onstad eller en lastesykkel for å handle matvarer?

Bærum er den første kommunen hvor en slik løsning i regi av Ruter skal etableres

Prosjektet gjøres som et samarbeid mellom Bærum kommune og Ruter. Kommunen har god lokal kunnskap og tilgang til areal og infrastruktur, mens Ruter er eksperter på grønn mobilitet og digitale kundegrensesnitt. Med andre ord ligger alt til rette for at dette skal bli et godt samarbeid og et spennende tilbud. Bærum er den første kommunen hvor en slik løsning i regi av Ruter skal etableres.

Bærum kommune skal bidra til «det grønne skiftet» gjennom å være en klimaklok kommune. Heller enn å straffe folk med stadig høyere avgifter og reguleringer, ønsker Bærum Høyre å gjøre det enklere og billigere for folk å velge miljøvennlige transportalternativer som kollektivtrafikk, sykkel, elsparkesykler og lignende. 

Vi vil blant annet jobbe for én takstsone i Bærum, flere og gratis innfartsparkeringsplasser og hyppigere avganger på buss og T-bane. Det er fortsatt en vei å gå for å få det til, men i første omgang nå håper vi at du skal ha mer lyst til å suse rundt i Bærum på elsykkel, elsparkesykkel eller lignende enn å velge bilen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.