Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Byrom i Sandvika

Fra togstasjonen inn mot dagens gågate kan Sandvika bli seende slik ut hvis Andenæs Gruppen får det som de vil. 

 ILLUSTRASJON: LPO ARKITEKTER

Budstikka har 9. juli en reportasje om Sandvikas fremtidige uttrykk. «Slik kan Sandvika se ut om få år», rikt illustrert med skisser levert av LPO Arkitekter.

Vakre, skinnende, nesten hvite bygg som lyser opp omgivelsene og som praktisk talt sender lyset ned til gateplan. Så lyst og vakkert blir dette at du som skal gå i disse gatene sannsynligvis må finne frem solbriller for skjerme deg mot alt dette lyset som strømmer ned på gateplan i en crescendo av regnbuer som spiller over veggene.

Eller kanskje ikke.

For dette blir hverken hvitt eller lysende. Dette blir 60 meter høye blygrå bygninger som suger til seg alt lyset og som samtidig presser vinden sammen på en slik måte at det alltid er kuling på bakkenivå.

Og du trenger ikke å ta meg på mitt ord. Det er bare å ta seg en tur til Barcode i Bjørvika. Helt sikkert et fantastisk sted å arbeide, men utenfor kontorbyggene er det hverken flott eller menneskevennlig. På utsiden er det alltid vind, alltid trekk og etter arbeidstid finner du ikke en sjel som oppholder seg i Barcode uten at de absolutt må. Barcode skulle også bli inkluderende, et sted med små kafeer og oppholdsrom. Et vennlig sted for mennesker å være. Det er det ikke.

Et nytt Munch-museum strekker seg også mot himmelen i Bjørvika. Også presentert som et progressivt, nesten selvlysende og gjennomsiktig bygg. I dag står keiseren igjen uten klær. Det er grått, massivt, mørkt og ugjennomtrengelig.

På Vestbanetomten vokser det nye Nasjonalmuseet opp. Presentert som et arkitektonisk vidunder, med transparente vegger som vil lyse opp i bylandskapet om kvelden. Resultatet er som før, grått, massivt, mørkt og ugjennomtrengelig.

La mennesker komme før profitt denne gangen, vi skal tross alt leve med nye Sandvika i mange år fremover.

For å være helt ærlig, jeg vil bare ha et sted å sitte i sola. Er det for mye å forlange?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.