Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Byggesakskrisen i Asker – en styringskrise?

– Jeg inviterer alle som kan bevege seg, til å ta en tur innom Stasjonsveien 15 på Billingstad, skriver innsenderen.

– Jeg inviterer alle som kan bevege seg, til å ta en tur innom Stasjonsveien 15 på Billingstad, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Misnøye med kommunens håndtering av bygge- og plansaker i Asker er nå utbredt.

Aktører i byggesaker klager fortvilet over byggesaksprosessen – kapasitet, tilgjengelighet, byggesakskontroll, åpenhet, samtale med aktørene, lovlighet. 

Henvendelser til byggesaksavdelingen fra berørte «forsvinner» i postsystemet, tilbakemeldinger uteblir, ingen dialog, klager overhøres.

Foreløpig er det bare administrasjonen selv som har vært ute i pressen og beklaget krisen.

Hvor er politikerne – styringsmyndighetene? Jeg inviterer alle som kan bevege seg, til å ta en tur innom Stasjonsveien 15 på Billingstad for å ta i øyesyn hva fravær av politisk myndighet kan føre til: et åpent sår i landskapet i et etablert og truet småhusfelt, skapt av noen som ser seg tjent med manglende politisk kontroll. Såret er i ferd med å plastres.

Alle fete ord fra politisk hold om innbyggermedvirkning, bærekraftig Asker, dialog, forvaltning av eksisterende nabolag blir nokså hule.

Delegasjonsreglement, dispensasjonsregler vedtatt av politikerne skal gjelde etter intensjonen – til bygdas beste, ikke et etatens styringsredskap.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.