Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bygger Bærums største barneskole på for liten tomt

– La ikke barna betale for dårlig planlegging og hastverk, skriver innsenderen

FOTO: Linda Engen

«Treklang» – Bærums største barneskole og Bærums største bo- og behandlingssenter, samt en barnehage med 300 barn – skal bygges på en tomt på Fornebu som er for liten. Både elevene ved skolen og barna i barnehagen vil få et uteareal betraktelig under anbefalinger og det nasjonale retningslinjer og normer tilsier.

Skolen skal organisere elevenes utetid trinnvis slik at kun en tredel av elevene har friminutt samtidig. Noe Folkehelsekontoret mener er en nødløsning for overfylte allerede etablerte skoler i Indre Oslo.

Sentralt i skolegården er det plassert et miniamfi som kan brukes i undervisningen. Det blir også installert utendørs sløydbord som skal brukes i utendørs undervisning. Samtidig vil cirka 350 barneskoleelever til enhver tid ha friminutt/utetid i eller rundt skolegården.

De eldre trinnene har sitt uteområde mot bo- og behandlingssenteret og skal kunne mingle med beboerne i en generasjonsgate. Bo- og behandlingssenteret vil grense mot skolen og barnehagen. Skolens områder skal innby til bruk også utenom skoletiden.

Nansenparken skal være et flittig benyttet uteområde for elevene med lærere og SFO-personale. Men Nansenparken hverken eies eller driftes av Bærum kommune.

Prosjektet er langt på vei godkjent allerede, og forhåndsuttalelse, og deretter rammetillatelse, ligger på agenda rett etter sommeren. Ble skolene og barnehagene unntatt da kommunen i kommunedelplan 3 vedtok at de skulle følge nasjonale retningslinjer og normer på Fornebu?

Jeg vil oppfordre politikerne til å komme på banen. «Treklang» er først ut. Men hva med «Dumpa», ved inngangen til vestre lenke? Området er «lite egnet for barnehage/skole, med mye støy og mye luftforurensing», og der skal det bygges av tilsvarende størrelse.

Samlokasjon er bra i teorien. Men er det plass til både Bærums største barneskole, barnehage og Bærums største bo- og behandlingssenter på akkurat denne tomten?

La ikke barna betale for dårlig planlegging og hastverk. Hvor fattige blir vi ikke når barna ofres for kapital-krokodillene!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.