Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

«Byen» på Fornebu må få miljøvennlige kvaliteter

Det er svært naivt av Frp å tro at utbyggingen av 842.800 kvm på Fornebu vil ende med 6.–7.000 boliger, mener Venstres Frank Roland.

Foto: Kim van der Linden

«Ja til Fornebulandet – ikke Fornebubyen». Dette skriver Frp i sin valgflyer som havnet i postkassen til beboerne på Fornebu og Snarøya nylig. Frp skal etter sigende bygge ut Fornebu nærmere slik det var tenkt i utgangspunktet, med en utbygging på maksimalt 7.000 boliger, inkludert flere småhus og rekkehus.

Som Venstres 6.-kandidat til kommunestyret, og med sterkt engasjement i det som skjer på Fornebu over mange år, fremstår Frps planer som underlige. Beslutningen om videre utbygging på Fornebu ble som kjent vedtatt i mars i år, hvor Høyre, MDG og Ap gikk inn for den største utbyggingsgraden.

Venstre gikk i utgangspunktet inn for 9.000 boliger, men gikk subsidiært med på det høyeste utbyggingsforslaget, under forutsetning av at det endelige boligtallet skal fastsettes gjennom en grundig planprosess i detaljreguleringen for det enkelte boligområdet.

Selv om Venstre gikk inn for en lavere utbygging, så erkjenner vi at vårt forslag ikke fikk nok stemmer. Etter vårt syn er det svært urealistisk å snu denne beslutningen, når vi kjenner problemstillingene som en vedtatt utbygging løser og de mange avtalene bl.a. rundt Fornebubanen som er inngått etter kompromisset i kommunestyret. Noen ganger er det som kjent nødvendig «å bite i seg det sure eplet». Fornebus historie bærer nok preg av vingling og håpløse forsøk på omkamper. Nå er tiden inne for å komme oss videre.

Venstre er svært opptatt av at de som bor og lever på Fornebu skal ivaretas på best mulig måte i den videre utviklingen av Fornebu. Vi fikk i forbindelse med kommunestyrevedtaket gjennomslag på en rekke viktige områder, som å ivareta viktige tilbud til barn og ungdom, og det ble ikke bundet opp til et bestemt boligtall. Beslutningen kan imidlertid ikke omgjøres som Frp synes å hevde. Avtalen med utbyggerne er bindende, og det er svært naivt å tro at utbyggingen på 842.800 kvm vil ende med 6.–7.000 boliger. Utbyggingen er en forutsetning for den videre utvikling av Fornebubanen, med bidraget fra grunneierne på 2 milliarder kroner. Planen som er vedtatt, skal også sikre en utbyggingsavtale som vil gi Bærum kommune betydelig økonomisk støtte til skoler, barnehager og annen sosial infrastruktur.

Vi i Venstre er som kjent svært opptatt av å bevare Fornebus særpreg og natur, samtidig som vi vil arbeide for at deler av de nye områdene kalt «Byen» i kommunens planer, virkelig får grønne og miljøvennlige bykvaliteter. Det bor flere på Fornebu i dag enn i Sandvika! Tilbudet til de som har og skal flytte inn her står ikke i forhold til tilbudene i Sandvika, og må forseres for å møte de store behovene som har oppstått spesielt i forhold til det overraskende antall barn og ungdom som har kommet til.

Jeg, og representantene for Bærum Venstre, vil jobbe knallhardt for at dette området skal oppleves, utnyttes, men samtidig bevares på best mulig måte både nå og i fremtiden. La oss sammen se fremover. Det er en tid for alt; og det kan være smart å bite i seg et surt eple innimellom?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.