Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bybane til Fornebu

Jeg må takke Are Harstad og Ove Tønnesen for artikkelen om bybane til Fornebu. Dette er akkurat det prosjektet jeg selv ville ha foreslått hvis jeg hadde noe å si.

Det virker aldeles merkelig å planlegge T-bane til Fornebu når både tog og trikk er mye nærmere. Det at banen i det nye forslaget går i dagen, gjør at vi slipper å få en kunstig halvøy i Lysakerfjorden, vi får et mindre og smidigere prosjekt som blir fortere ferdig, og vi kan få avklart hva som skal skje med Lysaker stasjon. I en tid der annen diskusjon omkring E18 og Fornebu nærmest har kjørt seg fast, er det godt å se et virkelig konstruktivt innspill.

Artikkelforfatteren mener det heller bør bygges en bybane på Fornebu, istedenfor en T-banelinje, som her illustrert ved stasjonen ved Fornebuporten.

ILLUSTRASJON: FORNEBUBANEN

Men det er én ting jeg savner ved alle forslag til Fornebubane. Hvorfor lar man ikke banen gå i en sløyfe slik at vestlige deler av Fornebulandet også får en bane i gåavstand? Rett sør for Fornebu S kunne skinnegangen vende mot vest eller gå ut i en Y-form. Der kunne trikken snu og gå tilbake i en linje nær Storøya og Oksenøya. Hvis linjen videre nordover holdt seg nær sjøen, kunne banen bli interessant også for oss som bor i Holtekilen. Grip muligheten før Vestre lenke og annen utbygging gjør det vanskelig å endre planene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.