Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Burde vært flaggdag i år

2020 er sykepleiernes år. Og for et år det har blitt! Aldri hadde vi trodd at vi så godt skulle kjenne på sykepleiermangel i Bærum kommune. Korona-krisen kom brått på oss, og vi er en av de kommunene som har blitt mest berørt i Norge. 

Mange ansatte som er syke og i karantene, samt et økt behov for sykepleie i befolkningen, har gjort at arbeidsgiver har måttet snu enhver sten for å finne sykepleiere. Pensjonister og flere andre som ikke jobber som sykepleiere til daglig har meldt seg. De har meldt seg til dugnad, som mange sier, men dette er ingen dugnad for oss. Dette er vår jobb. Nå må vi bare jobbe ekstra hardt og ekstra lenge. Dere gjør en fantastisk innsats! 

Med arbeidsuker på opptil 60 timer for enkelte, andre jobber annenhver helg, og noen jobber langvakter på over 12 timer. Alt dette gjør dere for å sikre Bærums innbyggere gode helsetjenester. Dere gjør det for å ivareta de som trenger oss mest, for å forebygge smitte og for å redde liv.

I dag, 12. mai, er det den internasjonale sykepleierdagen. I 2020 burde det være en flaggdag! Og det er farlig å nevne noen, men vi vil likevel gjøre det: sykepleierne på Vallerhjemmet, som nå står i et skikkelig mediekjør og likevel fortsetter å gjøre en fantastisk innsats; dere i kommunen som til vanlig ikke jobber klinisk, men som nå har tatt et langt steg ut av komfortsonen og står i smittevernutstyr til daglig; og alle omdisponerte sykepleiere som føler på frustrasjon over å ikke kunne være i sin ordinære jobb. 

Takk alle sammen, for innsatsen dere gjør. Sykepleiere vokser ikke på trær, vi er en sjelden vare, og i disse dager får hele verden erfare hvor sjelden og hvor viktig vare vi er. Dere gjør oss stolte av å være sykepleiere i Bærum. Til alle sykepleiere i Bærum – gratulerer med sykepleierdagen. Hilsen Norsk Sykepleierforbund i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.