Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Budstikka splitter Bærum

Jeg har bodd i Bærum i hele mitt liv (Rykkinn, Slependen og Haslum), dvs. både vest og øst i kommunen. Jeg har kost meg med lokalavisen daglig siden jeg knakk lesekoden i 1. klasse på Gommerud skole på Rykkinn i 1974.

De siste fem-seks årene har jeg imidlertid til stadighet ergret meg – og forundret meg – over vinklingen Budstikka velger på sine saker som angår det såkalte vest-øst skillet i Bærum. «Økende prisgap mellom Bærum Øst og Bærum Vest» skrev Budstikka i 2016. «Bærum greier ikke å tette skolegapet» var en av overskriftene i 2016. Og 2. september i år kunne vi lese: «Innvandring splitter Bærum». Dette er bare noen få av mange eksempler hvor lokalavisen setter tettstedene i bygden vår opp mot hverandre, hvor noen områder som regel kommer dårligere ut enn andre.

Daværende kulturminister Linda Hofstad Helleland skrev i Drammens Tidende i 2017: «Lokalavisa er viktig. Den står for nærhet, samhold og identitet i lokalmiljøet. Den holder deg oppdatert på sakene som betyr mest for ditt liv i det daglige». Det virker som om Budstikka har en annen oppfatning av lokalavisens rolle.

Journalistikken Budstikka har lagt seg på bidrar til splittelse fremfor samhold, følelse av utenforskap og avstand til sambygdinger. Mener Budstikka at de sensasjonelle overskriftene som avslører «forskjellene» i kommunen vår betyr mye for vårt liv i det daglige? Ovennevnte vest-øst skille er muligens ikke konstruert av Budstikkas redaksjon. Like fullt bidrar Budstikkas tendensiøse vinklinger til avstand mellom oss bæringer. Fokuset bryter ned stolthet og felles identitet, motsatt av hva en lokalavis bør gjøre.

Jeg har registrert at Budstikka har mottatt feil tall fra SSB i nevnte artikkel 2. september. Jeg tror dessverre ikke, på bakgrunn av altfor mange lignende tidligere artikler i avisen, at riktige tall hadde gjort nevneverdig forskjell på vinklingen av saken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.