Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Budstikka og ytringsfrihet

DRENGSRUD: Slik ser de ferskeste planene ut for en idrettspark på Drengsrud. - Budstikka problematiserer ikke at forhandlingsutvalgene uttaler seg positivt før avsluttet forhandling og vurderinger av resultatet, skriver innsenderen.

Asker Skiklubb. Media har stor makt og må være varsom.

Redaktøren i Budstikka anklager i lederartikkelen lørdag 5. januar likevel en person som bruker ytringsfriheten – en frihet som ansatte i staten og kommunen har.

Les lederatikkelen her (+): Asker Skiklubb må avklare

Den som har fulgt saken om Drengsrud idrettspark og har bakgrunnsinformasjon, kan ha observert Budstikkas systematiske formidling av en vanskelig sak.

Redaktøren lar negative ord florere: troverdighetsproblem, uryddig, uprofesjonelt, så tvil, underminere, spill for galleriet, unnvikende, snubletrådene.

Asker kommune har drevet en prosess hvor beslutningene kommer i en utfordrende rekkefølge – reguleringsprosesser er utført før vedtak.

Drengsrud reguleringsplan ble vedtatt desember 2017 selv om politikerne i vedtaket innrømmet at Mulighetsstudien 2016/17 inneholdt feil og at ny gjennomgang var nødvendig.

Skiklubbens høringskommentarer i reguleringsprosessen 2017 ble generelt avvist.

Budstikka kritiserer styreleder som har uttalt at ansatte har ytringsfrihet. Hvorfor anklage en styreleder i en frivillig organisasjon som klokelig nok ikke uttaler seg mer mens forhandlingene pågår?

Budstikka feilinformerer. Årsmøtet 2018 besluttet forhandlinger fordi, etter mange år, å få all informasjon på bordet slik at en beslutning kan tas. Forhandlingene har ikke «vart i en årrekke». Forhandlingene startet i mai 2018 (reelt seks måneder).

Budstikka feilinformerer om urnelunden. I forbindelse med forrige mulighetsstudie og reguleringsplanens høringsprosess var det Skiklubbens plikt å påpeke at urnelunden vanskeliggjør idrettsparken.

Kommunen har komplisert en flytting fra Føyka ved å ikke kjøpe Drengsrud gård da det var mulig, kommunen har regulert inn nytt boligfelt og boligvei gjennom idrettsparken. Kollen er ikke omregulert, og politikerne har vinglet om ekspropriasjon av Kollen og forsinket saken.

Budstikka problematiserer ikke at forhandlingsutvalgene uttaler seg positivt før avsluttet forhandling og vurderinger av resultatet.

Alle har rett til å formidle kunnskap som motsvar til ytringer.

Redaktøren avslutter med at styrets anbefaling (når den er klar) ikke må motarbeides!

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Min anbefaling er at Budstikka applauderer at alle argumentene kommer frem slik at årsmøtet kan ta en klok beslutning.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.