Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Budstikka: Har absolutt forbedringspotensial

Selv sprer de mye glede og massevis av god tekst. Tidvis så mye, at publikum sitter igjen litt andpusten. Premiere på Vallerrevyen: Full spredning.
Selv sprer de mye glede og massevis av god tekst. Tidvis så mye, at publikum sitter igjen litt andpusten. Premiere på Vallerrevyen: Full spredning.
Foto: Knut Bjerke

Dette er en tidligere revy- og festival deltagers anmeldelse av Budstikka som lokalavis.

Kjære Budstikka. Etter nok et år med dårlige anmeldelser av både revy og festivaler kjente jeg på trangen av å anmelde dere som lokalavis. Ja, for det er det dere er, en lokal avis. I løpet av årene jeg har lest deres artikler lurer jeg på om dette er glemt? Har dere glemt at deres oppgave er å engasjere det lokale samfunnet?

Med ordtaket; «Det bankende hjertet for Asker og Bærum» skulle man jo tro at det var akkurat dette som var deres baktanke og drivkraft. At de lokale, kulturelle opplevelsene skulle bevares, hylles og støttes. Etter drøssevis av anmeldelser som trekker ned, slakter og utfordrer de lokale, begynner jeg å bli usikker, og ikke minst skuffet.

Det er ikke å legge skjul på at avisenes mening har mye å si i dagen samfunn for hvordan billettsalg og oppmøte blir, og uten disse inntektene blir det vanskelig å drive slike prosjekter. I Asker og Bærum lages revyene av lokale skoleelever, festivalene av lokale gründere. Med dette er vi altså også avhengige av lokale som skaper oppmøte, salg og videreføring av fine tradisjoner. Med en lokalavis som Budstikka, der flere av prosjektene trekkes ned, er dette vanskelig.

Jeg har aldri helt skjønt hvorfor dere må trille terninger, når dette er noe dere er fryktelig dårlige på Budstikka? La Aftenposten, VG og de andre riksdekkende avisene gjøre dette. Disse avisenes jobb er nemlig ikke å løfte lokalsamfunnet. Den jobben har dere. Og jeg synes dere skal ta den jobben på alvor.

Jeg stemmer for at vi lar de som kan trille terninger gjøre dette, også kan dere som en lokal avis fokusere på å løfte våre flotte talenter, ildsjeler og bankende hjerter i Asker og Bærum. Hva skulle vi gjort uten lokale arrangementer? Dersom det lokale ikke heies på, vil folk straks trekke inn til Oslo for å få kulturelle opplevelser.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.