Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bry deg – og ta kontakt

Hilde Hvaal Durban er kvinnepolitisk ansvarlig i Bærum Høyre.

Hva skjer egentlig når jobben, skolen, barnehagen og fritidstilbudene er stengt? Vi tilbringer mye mer tid hjemme. Mye mer enn vi er vant til. For noen av innbyggerne i kommunen vår vil dette bety at de også tilbringer flere timer enn vanlig med en voldsutøver innenfor husets fire vegger.

Årlig opplever 150 000 personer i Norge vold fra en som står dem nær. To av tre som utsettes for dette, er kvinner. Tre av fire som blir siktet for vold i nære relasjoner er menn. En av ti norske barn opplever dette i løpet av oppveksten.

Som en del av regjeringens innsats for å forebygge vold i nære relasjoner, har nettsiden dinutvei.no blitt etablert. Det er en nasjonal veiviser til hjelpetilbud, informasjon og kunnskap om vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep.

Nettsiden gjorde stort inntrykk på meg, da jeg besøkte den. Siden bærer preg av at de som går inn på siden er redd for å bli oppdaget. Det første som lyser mot deg når du klikker inn på siden, er en stor rød knapp med teksten «Forlat siden». Trykker du på den, blir du tatt til en helt annen og ufarlig side.

I fjor høst åpnet statsminister Erna Solberg en ny nasjonal hjelpelinje for voldsutsatte. Nemlig Vold- og overgrepslinjen (VOlinjen) med telefonnummer 116 006. Det er en hjelpelinje for alle som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner. Telefonen er landsdekkende, gratis og åpen hele døgnet.

Du kan få hjelp, råd og svar på spørsmål, men du kan også ta kontakt om du bare har behov for at noen lytter til deg. Du kan også få hjelp til å finne frem til andre hjelpetilbud i nærheten av der du bor.

Ingen skal måtte oppleve vold. Ingen fortjener å bli utsatt for psykisk og fysisk mishandling. Det er ikke offerets feil.

Kjenner du om noen som sliter – bry deg og ta kontakt!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.