Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bruk stemmeretten ved kirkevalget

Prosten i Bærum, Gunnar Næsheim, påpeker viktigheten av høy valgdeltagelse i kirkevalget.

FOTO: EVA GROVEN

Mandag 9. september er den store valgdagen her i landet. Ved siden av kommune- og fylkestingsvalget har vi kirkevalget i Den norske kirke til lokale menighetsråd og bispedømmeråd. Menighetsrådene har ansvar for den lokale virksomhet i menighetene. Bispedømmerådet er et strategisk råd for hele bispedømmet og landets bispedømmeråd utgjør det nasjonale Kirkemøtet.

I Bærum har Den norske kirke over 80.000 medlemmer. Alle medlemmer over 15 år har stemmerett. Kirken har en demokratisk struktur der de folkevalgte råd har stor myndighet. Rådene består i hovedsak av frivillige medarbeidere som er med på å stake ut kursen for Den norske kirke fremover.

Menighetene i Bærum ønsker å positive aktører i lokalmiljøene gjennom tilbud til aldere. Kirkebyggene er et viktig samlingspunkt i lokalmiljøet. Kirken er en sentral kulturarena for profesjonelle og amatører. De fleste av våre innbyggere i Bærum bruker kirken ved noen av livets store markeringer i glede og i sorg.

Vi er opptatt av kirkens fremtid. Frivillig engasjement blir viktig fremover. De som stiller seg til disposisjon ved kirkevalget er mennesker med et lokalt engasjement. De har også tanker og ønsker om hva kirken kan og skal være. Mange er opptatt av at kirken skal være et naturlig sted å søke når man vil å snakke om de eksistensielle spørsmål i livet. I kirkene er vi opptatt av meningen med livet, tro, nestekjærlighet, rettferdighet, klok forvaltning av naturen vår. Vi vil sammen utvikle åpne og inkluderende fellesskap for mennesker i alle aldere. Et sted for mellommenneskelig varme og en arena for å samles i stillhet og bønn til Gud.

Kirkene er lokale kulturbygg fra ulike tidsepoker. Disse må tas vare på. Kirkelig fellesråd i Bærum, som består av en representant fra hver menighetsråd, har ansvar for bygg og anlegg i samhandling med kommunen. Det er dessverre et etterslep på vedlikehold. Dette ønsker vi å jobbe aktivt med i en kommende perioden. Fellesrådet arbeider også for at «sambrukshuset med kirkerom» på Fornebulandet skal bli realisert. Bærum kommunestyre vedtok i vår at dette bygget er tenkt plassert ved Fornebu senter.

Valglokalene for kirkevalget er i egne rom i nærheten av lokalene for kommune- og fylkestingsvalget. Benytt stemmeretten din og vær med på å forme kirkens fremtid!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.