Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bruk løypene på best mulig måte

– Jeg håper det blir mange turer fortsatt i dette flotte området langs Lomma, som nå har begynt med vårbrusen, skriver innsenderen om løypa mellom By og Tverrelva i Krokskogen.

– Jeg håper det blir mange turer fortsatt i dette flotte området langs Lomma, som nå har begynt med vårbrusen, skriver innsenderen om løypa mellom By og Tverrelva i Krokskogen.

Foto: TRINE JØDAL

Einar Frivang hadde for noen dager siden et innlegg om et ublidt møte han hadde med noen skiløpere som kalte ham for idiot.

Du hadde ingen grunn til å si unnskyld. De som i dette tilfelle var idioter, var nettopp de du møtte. Det er trist at man skal møte slike kulturløse mennesker som viser at «her kommer jeg – hold deg unna». 

Jeg har selv i hele vinter gått flere ganger i uken den samme traseen fra By til Tverrelva, tur-retur. 

Først vil jeg berømme brøytemannskapet for den enormt gode jobben de gjør med denne løypa. Snøen har den siste tiden tæret på føret, og enkelte steder er det partier som det kunne være vanskelig å bruke dersom det ikke hadde blitt preparert. 

Jeg er ikke blant dem som går raskest lenger, men nyter stor glede av turene og ikke minst de mange som tidlig om morgenen bruker dette løypenettet. 

Veldig ofte treffer man mange som gir et smil eller sier hei. Det betyr så mye at man viser hverandre litt oppmerksomhet. Ikke sjelden kan det også bli en prat underveis. Det har man tid til i disse koronatider.

Imidlertid er det en sak som opptar meg. Traseen frem til Tverrelva er lagt til rette på en skogsbilvei. Det innebærer at det er to spor, et opp og et tilbake. Imellom er det meget god plass for dem som skøyter. 

Imidlertid har jeg en rekke ganger blitt noe irritert, nettopp på dere som skøyter. Det er god plass mellom skisporene, men hvorfor er det så mange av dere som strekker teknikken så langt at skiene mange steder kommer inn på de klassiske sporene?

Dette innebærer at det kastes opp snø- og isklumper som legger seg i sporene. Dette skaper faktisk en del ubehag for oss som ikke skøyter, ved at man til tider kommer ut av balanse. 

Det må kunne gå an at man respekterer hverandre på en slik måte at vi som går klassisk, følger skisporene, og dere som skøyter holder dere innenfor de 3-3,5 meter som er til disposisjon mellom sporene. 

Vanskeligere skulle ikke dette være. Dersom teknikken ikke er god nok, bør man kanskje gå over til vanlig klassisk. Tenk over dette neste gang en eller annen skulle føle seg truffet. Det å bruke løypene på en best mulig måte er også god kultur. 

Jeg håper ellers det blir mange turer fortsatt i dette flotte området langs Lomma, som nå har begynt med vårbrusen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.