Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Brudd på vannledning

– Det som irriterer meg mest, er kommunens arroganse, skriver beboeren i Grevlingåsen på Hosle.

– Det som irriterer meg mest, er kommunens arroganse, skriver beboeren i Grevlingåsen på Hosle.

FOTO: PRIVAT

Jeg har i flere måneder vært i kontakt med Bærum kommune, vann og avløp, for å få klarhet i hvem som har ansvar for bruddet på vår stikkledning i Grevlingåsen.

Det er en lang historie, men kort fortalt:

1) Lekkasjen på den kommunale vannledningen rett utenfor innkjøringen vår ble betegnet som en akutt den 29/12-2020. Det hadde før det vært svak susing i rørene siden sensommeren 2020, trolig etter et mindre brudd (min antagelse).

Røret ble reparert, og hullet fylt igjen med sand.

2) Etter hvert observerte vi at det ble et hull i veien (jeg kaller det et synkehull), og det ble dypere og større etter hvert (se bildet). I mars skjedde det et uhell med en traktor som kjørte ned i hullet. Hendelsen rapporterte jeg samme dag til Bærum kommune, og de asfalterte graveområdet et par dager senere.

3) Så, den 14/4 2021 ble det oppdaget brudd på vår stikkledning cirka 6–8 meter nedenfor bruddet på hovedledningen tre og en halv måned tidligere.

Her starter diskusjonen om hvem som har ansvaret, og hva som kunne være årsaken.

Jeg har min teori og kommunen sin. Jeg mener at det er sannsynlig at fyllmasse etter hovedbruddet har forflyttet seg nedover veien til utvaskede lommer og derfor svekket stikkledninger til oss.

Bærum kommune har jo sine ingeniører og andre sakkyndige som, ifølge ansvarlig overingeniør, har hatt to møter om saken. Resultat: Ikke deres ansvar!

Når man studerer vedlagte bilde av hullet, så er det utrolig at ingeniørene i vann og avløp konkluderer med, sitat:

Grevlingåsen ble asfaltert først i uke 11. Som en følge av at det tok så lang tid før asfaltering er det sannsynlig av grusen (sanden) har forflyttet seg på grunn av måking og avrenning, og at det er årsaken til at det ble dannet slaghull i veien. Etter kommunens kunnskap skyldtes ikke hullet i veien mangel på kompakt fyllmasse etter reparasjonen. (Sitat slutt.)

Ser man nøye på det vedlagte bilde, så er dette mest sannsynlig et «synkehull» og ikke et slaghull forårsaket av avrenning og måking.

Ikke har det vært mye nedbør i perioden, og måkebilen har knapt vært her i vinter.

Det som irriterer meg mest, er kommunens arroganse ved å ikke ville komme på befaring så jeg kan få fremlagt min sak, eller svare på mitt ønske om å komme til dem for et møte om samme sak.

Med referanse til offentlighetsloven har jeg bedt om innsyn i diverse saker som berører denne saken. Svarfristen er ifølge loven kort, spørsmålene ble sendt 8/7 2021. Ingen reaksjon til dags dato.

I brev fra kommunen brukes ordlyden som:

Susing har «mest sannsynlig» vært på den private …

Den private lekkasjen «ser ut til å skyldes» … 

Dette viser at de ikke er sikre, men likevel legger all skyld på oss skattebetalere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.