Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Broforbindelse til Nesøya

Slik er forslaget til en ny gang- og sykkelbro ved siden av Nesøybroen.

FOTO: NORCONSULT (ILL.)

Uten ønske om å forspille eller forsinke arbeidet med forslaget om «utvidelse» av eksisterende Nesøya bro, så bør det kanskje være en idé å vurdere en bro mellom Landøya og Nesøya.

Behovet for bedringen av forbindelsen til og fra Nesøya har vært klart lenge. Spesielt for kollektivreisende som må smyge seg langsetter den smale forhøyningen på kanten av veien som kalles et fortau for å komme til bussen om morgenen. Utvidelsen skal også kunne være en beredskapsbro for nødetatene. Dette kan være hensiktsmessig, da broen er Nesøyas svake punkt. Imidlertid vil den ikke kunne være en fullgod beredskapsløsning, da hindringer kan oppstå på begge sider av broen. For alle som har forsøkt å passere Slependen i rushtiden, vet hvor sårbart og uoversiktlig denne adkomstveien er.

Hestesundet

En gangbro og sykkelbro over Hestesundet, som knytter Landøya og Nesøya sammen, ville kunne lette adkomsten til skolene på Nesbru og Landøya for barna på Nesøya. På denne måten kunne det kanskje være mulig å utnytte skole kapasiteten på Landøya lengre med barna fra Nesøya og da unngå å bygge en ny ungdomsskole på Nesøya. 

Broforbindelsen ville også bedre adkomsten for beboere på Søndre Nesøya til bussforbindelsene på Holmen. Befolkningen på Landøya ville da også få lettere gang tilgang til Hvamodden og andre friområder på Nesøya.

Prioritering

Det ville ikke være praktisk eller hensiktsmessig å bygge broen over Hestesund med høy klaring. Større båter ville da måtte bruke adkomsten nord for Nesøya gjennom Slependen renna. 

Prioritering av kortere skolevei, mot lengre vei for fritidsbåter bør kunne være lett. En oppgradering av Landøyaveien, med fortau ville også være en naturlig følge av gjennomgangstrafikk av gående og syklende.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.