Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bra skrevet om lekser

– Lekser bør vekk, skriver innsenderen og støtter innlegget fra Helene Borhaug (16), leder i Bærum AUF.

– Lekser bør vekk, skriver innsenderen og støtter innlegget fra Helene Borhaug (16), leder i Bærum AUF.

FOTO: PRIVAT

Budstikka hadde innlegget «Nei til hjemmelekser i Bærum» av Helene Borhaug (16), leder i Bærum AUF, tirsdag 28. september.

Så bra skrevet! Forskningen er ganske klar på at lekser ikke har stor betydning, med unntak av lesing, gangetabell og uregelrette verb i engelsk som må pugges, likevel fortsetter vi «fordi det alltid har vært slik». 

Selv med ekstremt bra nytt verktøy som iPad fortsetter vi med leksene som ble gitt i gamle dager. 

Skoledagen trenger ikke nødvendigvis å bli lengre engang uten lekser – med iPad og bare bedre og bedre programmer på den går læringen raskere, og det er masse øvingsoppgaver som til og med differensierer av seg selv. Det er slutt på avskrift fra overhead som vi holdt på med og som krevde masse tid. 

Det snakkes om å få vekk forskjeller – da bør lekser vekk. Det er unfair for elever som sliter med lekser, å bli satt til å gjøre det og unfair for foreldrene som ikke har gode erfaringer fra sin egen skolegang eller ikke kan språket, å møte denne oppgaven hver dag. 

Bør man ikke kunne være sammen som familie på ettermiddagene – uten leksestress? Skoler som har kuttet ut lekser og ikke innført lengre skolehverdag, har gjort det kjempebra på nasjonale prøver – hvorfor tør vi ikke å ta etter disse skolene? 

Det er mange nok timer med mye bra læring i skolen som det er.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.