Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bonus, risiko og ansvar

John Kjekshus i Venneforeningen for Bærum sykehus skriver at det er på tide at sykepleierne får belønnig nå. Her tar sykepleierne på Bærum sykehus på seg sitt daglige smitteverneutstyr.

FOTO: VESTRE VIKEN

Jeg bøyer hodet i takknemlighet for innsatsen til sykepleierne på Bærum sykehus.

De bringer trygghet i hverdagen ved at vi vet at de er der og stiller opp med varme og kompetanse selv om det er med risiko for egen helse. Og det er blitt mange godord i disse koronatider. Sykepleierne har vist en lagånd og fleksibilitet til store endringer i arbeidsoppgaver. 

Koronapandemien har blitt løst med helt nye turnuser og nye grupperinger. Og nå ser det ut til at innsatsen gir resultater. Det blir færre nye koronasmittede og færre som dør.

Bonus for godt arbeid

I noen yrker er det vanlig å belønne godt arbeid ved å benytte romslige bonuser i tillegg til god lønn. For mennesker med arbeid som medfører risiko, sjøfolk i piratfarvann, militære som arbeider med minerydding, spesialjegere i forsvaret og dykkere for å nevne noen, er det forhandlet frem betaling for risiko. Så ikke med sykepleiere.

Risiko

Koronapandemien har medført økt arbeidsbelastningen for sykepleierne og derfor mere bruk av pålagt overtid. Dette øker risikoen. Det er en sammenheng mellom varigheten av eksponering for virus og risiko for å utvikle sykdom både for seg og for familien. Derfor må man beundre en ansvarlig fagforening som ikke utnytter situasjonen. 

Norsk Sykepleier Forbund sier til sine medlemmer: «Antall norske arbeidstagere som er permittert er enormt, og det samme er antallet selvstendige næringsdrivende som har måttet legge ned drift og arbeid. I realiteten har vi ikke hatt større arbeidsledighet siden andre verdenskrig. Det er ikke tiden for å fremme lønnskrav nå, nå handler det først og fremst om å redusere risiko og gjøre det vi kan for å behandle og pleie og sørge for at antall dødsfall blir så lavt som mulig».

Ansvar

Dette er en uselviskhet og ansvarlighet som våre styrende bør legge seg på hjertet og huske ved neste korsvei. Venneforeningen for Bærum sykehus er ikke i tvil, vi synes innsatsen bør belønnes nå. Dersom noen har gjort seg fortjent til bonus kommer helsevesenets nøkkelarbeidere på topp.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.