Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bondilia, Kunstnerlia, Bondistranda og ABBL

BEFARING: - Det er med undring jeg ser at Asker og Bærum boligbyggelag (ABBL) fremdeles kjører på med utbygging av Bondilia, skriver innsenderen. Her fra en tidligere befaring med Asker bygningsråd.

Åpent brev til Asker kommune:

Det er med undring jeg ser at Asker og Bærum boligbyggelag (ABBL) fremdeles kjører på med utbygging av Bondilia. Jeg hadde forstått dette hvis hvilken som helst annen aktør hadde prøvd seg på dette, men ikke ABBL.

Les også: Tror på grønt lys for 120 leiligheter ved Bondivann

Hvorfor det? er det sikkert noen som spør.

Vinteren 2012 ble alle som hadde kjøpt leilighet på Bondistranda, invitert til infomøte i Samfunnshuset. Agenda: Hva skjer på Bondistranda nå, og hva vil skje fremover? Det er jo fint å bli informert.

På direkte spørsmål om utbyggingsplaner videre innover i Bondistranda svarte Søren Pedersen at det kun ville bli Bondistranda 2–43. Med unntak for de to innerste tomtene mot veien mellom Røykenveien og jernbanen. Søren Pedersen var direktør i ABBL på den tiden.

Vi flyttet inn på Bondistranda vår og forsommer 2012. Da var veien inn mot Bondistranda skiltet med gatetunskilt. Så fort alle hadde flyttet inn, ble dette fjernet. Jeg tør påstå at dette var en bevisst handling. Først berolige og så ble alt snudd på hodet.

Det vi kjøpte var en leilighet med minimal trafikk utenfor. Det vi får hvis ABBL får ture frem, er en voldsom økning i trafikk til og fra det nye byggefeltet. Vi som bor i «oddetallsadresser» på Bondistranda må krysse vei for å kaste søppel og komme ned til vannet. De som bor i «partallsadresser» må krysse veien for å komme seg til garasjene.

Det beste måtte jo være å lage innkjøring fra Maxbo og så langs vannet inn til Bondilia. Gjerne i tunnel. Det har de klart på Billingstad.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Forrige gang ABBL forsøkte seg ble planene karakterisert som «makkverk».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.