Nei til «Nei til bomring»

Det er for mye forlangt at listetopp til «Nei til Bomringen», Christin J. Gerner-Mathisen fra Snarøya, skal se lengre frem enn sin egen svært begrensede horisont.

DEL

Meninger
Men jeg har tiltro til at de mange «som ikke vil ha skyhøye bompenger», ser forskjellen på å være sterkt uenig i bompenger og bruke stemmeseddelen.

Bakgrunn: Bompengemotstandere stiller egen liste ved høstens valg

Vi har frie valg i Norge! Ved hvert valg tar velgerne stilling til om partiene har levert på løftene de ga ved det siste, og til hva de lover frem til det neste. Vi har tradisjon for at mindretallet respekterer flertallsvedtak.

Derfor er vi best i verden på demokrati. Kun 4,5 prosent av verdensbefolkningen har det slik. World Democracy Index rapporterer at kun 20 av 167 land er fullverdige demokratier.

«Nei til bomring»-aksjoner ber om folkeavstemning i demokratiets navn. Politikere er valgt til å ta avgjørelser i enkle og i vanskelige saker basert på et program, og må stå til ansvar for sine avgjørelser ved neste valg. Det må være en helt spesiell sak med entydige alternativer for å fravike dette. Bompenger er ikke så spesielt.

God samfunnsutvikling krever helthetlig og godt forankret politikk fra ansvarlige partier. Sikring av velferdsstaten og krevende klimautfordringer kombinert med fallende oljeinntekter vil gjøre dette til en svært krevende øvelse. Protestpartiers snevre formål er en trussel mot dette.

Les mer på budstikka.no/debatt

Dette er ikke et innlegg for eller mot imot bompenger, men et innlegg for demokratiet ved å si nei til å benytte en stemmeseddel til slike protestformål. Skriv under på lister. Gå i fakkeltog. Ha folkemøter. Tal din sak. Skriv i aviser. Be partiene om tydeligere svar. Ta politisk verv. Du er blant de få som har slike rettigheter.

Nei til «Nei til bomringen» dreier seg om å vise respekt for vårt dyrkjøpte og verdifulle demokrati; om å forhindre ytterligere demokratiforvitring.

Jørgen M. B. Grønneberg


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags