Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Boligutbyggingen på Bekkestua

– Da blir det fort slutt på idyllen og stillheten, skriver innsenderen om den planlagte utbyggingen av blant annet Gamle Ringeriksvei 30 (det gule bygget).

– Da blir det fort slutt på idyllen og stillheten, skriver innsenderen om den planlagte utbyggingen av blant annet Gamle Ringeriksvei 30 (det gule bygget).

Foto: TRINE JØDAL

Endelig har politikerne i Bærum forstått at det er nødvendig å tråkke på bremsen når det gjelder den grenseløse boligutbyggingen på Bekkestua, jf. foreslått utbygging av Gamle Ringeriksvei 30. 

Det er prisverdig at så skjer, men dette kommer dessverre for sent. Bekkestuas identitet er for lengst i ferd med å bli ødelagt av for høye og dominerende nybygg. 

I et innlegg i Budstikka forleden skrev en representant for Pensjonistpartiet følgende, «Bærum er en bygd, ikke en by», mens kommunen nå utvikler Bekkestua til et bysentrum.

Nå vil denne trenden bare fortsette med den allerede godkjente utbyggingen av Kleivveien nord, som i dag er et rolig og idyllisk boligområde uten blokkbebyggelse.

Foreslått utbygging i Gamle Ringeriksvei 30 kommer i samme område. Disse to prosjektene medfører at minimum 600–700 personer vil flytte hit. Da blir det fort slutt på idyllen og stillheten.

Det er heller ikke noen arkitektoniske perler som er oppført på Bekkestua de siste årene. Det grelleste eksempelet er vel Signaturgården. Nå blir riktignok den bortgjemt av to andre store bygg (Villa P og Meglergården). I tillegg kommer Nadderudveien 1 med en voldsom fasade, som burde ha vært betydelig lavere. 

Dette området vil bli for tett befolket og får et sterkt bymessig preg, som ikke passer for Bekkestua.

Denne tette utbyggingen har vi dessverre fått, fordi politikerne/kommunen i altfor lang tid har vært i lomma på kyniske utbyggere, som bare er ute etter størst mulig profitt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.