Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Boligpolitikk i Asker

Mari Bjørgo Hanssen ville slite med å kjøpe en leilighet i Asker eller Bærum på sin sykepleierlønn. Det må endres, skriver Asker Arbeiderparti i dette innlegget.

Foto: EVA GROVEN

I Budstikka fredag 21.juni refereres det til vanskelighetene for enkeltpersoner som ønsker å kjøpe leilighet i Asker og Bærum på grunn av et høyt prisnivå. Som kjent er det markedet som rår og når det er et underskudd på leiligheter for førstegangsetablerere skyter prisnivået i været. Slik fungerer markedskreftene.

Budstikka skriver som rett er at her må det gjøres politiske grep for at også denne gruppen kommer inn på boligmarkedet. Budstikka refererer til sykepleier Mari Bjørgo Hanssen som ikke klarer å finne leilighet for inntil 2,3 mill som hun klarer å betjene. Årsaken til er at hverken Asker eller Bærum kommuner har gjort nok til at innbyggere med minstelønn er i stand til nettopp det Hanssen trenger, en nøktern leilighet litt i periferien av de mest sentrale stedene i Asker og Bærum.

Asker Arbeiderparti har i sitt program for valget 2019-2023 tatt inn over seg akkurat dette og vi går til valg på at Asker kommune skal drive en mer aktiv kommunal boligpolitikk, helst med et kommunalt tomteselskap som stiller krav til kvalitet og pris. Eventuelt benytte Asker Utviklingsselskap som får tildelt slik oppgave.

Arbeiderpartiet vil at det skal tilrettelegges for flere kommunale utleieboliger. Dette er et tiltak som bidrar til at rekrutering av arbeidskraft kan skje raskere, via utleieleilighet kan man videre søke å komme inn på et boligmarked tilpasset lønnsnivået som det refereres til. Dette tiltaket må ses i sammenheng med ønske om at Asker skal tilegne seg nye innbyggere som bor og skatter til vår kommune. Et annet virkemiddel er å benytte kommunal forkjøpsrett mer systematisk for å skaffe flere rimelige boliger.

Vår nye kommune blir betydelig større arealmessig, men det må legges til rette for at folk kan bo der de jobber.

Det finnes også statlige ordninger for å hjelpe førstegangskjøpere maksimalt.

Alle disse forslagene ligger i vårt program, Arbeiderpartiet ser denne gruppen og vi ønsker å legge til rette for et krafttak for veldig mange som opplever akkurat det som Hanssen så tøft går ut med i pressen.

Som Budstikka refererer, det er ikke en menneskerett å få kjøpt seg en bolig. Det er sant nok, men uten at kommunene ser at behovet er der for å tilegne seg innbyggere som kan bosette seg og arbeide i vår nye kommune kan vi miste flere av de vi trenger som aller mest fremover. Det er vanskelig å rekruttere sykepleiere som i dette tilfellet, og man sliter allerede tungt for å få besatt ledige sykepleierstillinger blant annet i Bærum. Vår nye kommune blir betydelig større arealmessig, men det må legges til rette for at folk kan bo der de jobber.

Som sykepleier Hanssen ønsker og sikkert mange flere med henne gjerne vil, bo og arbeide i vår fantastiske kommune, bare vi legger til rette for det.

Alle disse insitamentene ligger inne i vårt program foran valget i september. Arbeiderpartiet er på stand hver lørdag fremover, besøk oss for å snakke med oss blant annet om boligpolitikk for Asker slik vi vil ha det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.