Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Boligene i Brynsveien 153 – solgt!

– Jeg gratulerer de som flytter inn i Brynsveien 153, med ny, fin bolig, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er gledelig å lese i Budstikka at pårørende nå aksepterer kommunens pris for hver bolig på drøyt 2,9 millioner kroner. 

Det hjelper å si fra! Ungdommene som har ventet på egen bolig lenge, kan glede seg til innflytting.

En første prisfastsettelse på drøyt 3,6 millioner kroner var altfor høy for personer som lever av uføretrygd som aldri følger prisutviklingen ved trygdeoppgjørene.

Hva har skjedd? Jo, Bærum kommune har lyttet og tar likevel et større økonomisk ansvar for personalområdet og fellesarealer, noe som heldigvis gir lavere salgspris for boligene. 

Ting å glede seg over: Boligene er bygget som passivhus i energiklasse A, som gir lavere energikostnader. Momskompensasjonen settes i vedlikeholdsfond som kommer boligene til nytte om ti år. Beboerne får gode lånebetingelser og lave renter – nedbetalingstid 20 år, inntil 50 år ved startlån. 

Så alt i alt kommer beboerne antagelig brukbart ut av dette. Konseptet leie til eie er også en mulig vei, men ofte vil mange ønske å eie egen leilighet fra start. 

Jeg gratulerer de som flytter inn i Brynsveien 153, med ny, fin bolig.

Arbeiderpartiet fremmet forslag om å senke salgsprisen enda mer: Enten ved å bruke mer av investeringstilskuddet fra Husbanken og/eller 50 prosent av momskompensasjonen. Resten settes i vedlikeholdsfond. 

Forslagene fikk ikke flertall i formannskapet, men kommunedirektøren er bedt om å vurdere tiltak for å senke salgsprisen på omsorgsboliger. 

Vi mener at også kommunale utleieboliger er nødvendige tilbud for grupper som sliter på boligmarkedet. 

Det må være overkommelige husleier, ikke markedsstyrt høy gjengs leie. Alle må ha mulighet for å leie eller eie egen bolig. 

Kommunen trenger dessuten en rekke yrkesgrupper til sine velferdstjenester. 

Arbeiderpartiet vil fortsette arbeidet med boliger i ulike prisklasser. Folk på trygd og lavere og midlere lønnsnivå må ha mulighet for å bo i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.