Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Boligbygging i Bærum bør være mer variert

– Det er et stort behov og interesse for nye boformer for eldre og blandingsboformer (barnefamilier og seniorer) i kommunen, skriver innsenderen. Her fra seniorboligprosjektet på Grorudhaugen på Bærums Verk.

– Det er et stort behov og interesse for nye boformer for eldre og blandingsboformer (barnefamilier og seniorer) i kommunen, skriver innsenderen. Her fra seniorboligprosjektet på Grorudhaugen på Bærums Verk.

Foto: KARL BRAANAAS

Kommunepolitikerne i Bærum prioriterer fremdeles knutepunktutbygging og sier nei til nye boformer for seniorer utenfor knutepunktene

Det er med undring man konstaterer at kommunepolitikerne har låst seg fast i knutepunktutbygging, selv om det er kommet utallige argumenter for at boligbygging i Bærum bør være mer variert.

Det er et stort behov og interesse for nye boformer for eldre og blandingsboformer (barnefamilier og seniorer) i kommunen. Likevel avviser politikerne alle andre forslag enn de som vil bygge i knutepunktene.

Det er mer enn mange nok argumenter for at dette ikke er den ultimate løsningen.

Per Nygaard-Østby (80) fra Fossum i Bærum representerer Senior Norge Asker og Bærum lokallag.

Per Nygaard-Østby (80) fra Fossum i Bærum representerer Senior Norge Asker og Bærum lokallag.

FOTO: PRIVAT

Det kan ikke dokumenteres at politikerne noen gang har gått inn for å spørre innbyggerne om hva de ønsker. De tror åpenbart at de vet best. At LNFR-arealer (landbruks-, natur-, frilufts- og reindriftsområder) er hellige, selv om mange av dem hverken brukes til jordbruk eller fritid.

Grønne lunger er viktige og kan bevares i rikt monn i Bærum, og likevel lar det seg gjøre å bygge nye boformer for eldre utenfor knutepunktene til glede for lokalbefolkningen.

Det er flere utbyggere som har spilt inn forslag til kommunen, men deres motiver betviles og de beskyldes bare for å drive profittjag.

Faktum er at de fleste har et genuint ønske om å bidra til fellesskapet og til øket trivsel for eldre i kommunen. At de har fortjeneste på prosjektene, er da ikke verre enn at kommunen har inntekter for sin drift gjennom blant annet avgifter.

Det er sagt før, at det kan ikke være livets lykke å bo alene i sitt gamle hjem uten sosial kontakt, bortsett fra hjemmesykepleien som kommer innom noen ganger om dagen.

Å bo i et fellesskap med mulighet for sosial omgang og opplevelser er vist å ha avgjørende betydning for helsen og for å være selvgående lengst mulig til beste for en selv og kommunen.

Det er derfor uforståelig at politikerne ikke tar dette faktum på alvor og interesserer seg for utbyggingsprosjekter for seniorer, gjerne i kombinasjon med barnefamilier.

Skjerp dere, og vis i alle fall interesse for å møte de organisasjonene og utbyggerne som ønsker denne type utbygging i kommunen og tar seniorenes behov på alvor.

Eldrebølgen blir stadig fremhevet som en kommende tsunami. Denne vil kunne håndteres i kontrollerte former hvis politikerne tar seg av utviklingen i forkant i stedet for å skyve dette problemet foran seg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.