Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bokvalitet på Fornebu?

 Vi i Sp vil fortsette å sette innbyggerne foran utbyggerne, bokvalitet foran bokvantitet, skriver Ragnar Molland.

Foto: Joakim S. Enger

Elisabeth H. Gjølme (nestleder i planutvalget for Høyre) liker ikke Senterpartiets omtale av bokvaliteten på Fornebu. Hun skriver i Budstikka 6. oktober: «På underlig vis skremmer Senterpartiet med at dårligere bokvalitet er uansett en pris man må betale for å få Fornebubanen på skinner. Bærum Senterparti prioriterer bokvalitet fremfor bokvantitet».

Ved kommunevalget i fjor var det opprør på Fornebu mot Høyres beslutning om å øke boligtallet fra 6.300 til 11.000. Det gikk ut over flere av Høyres representanter og var en del av forklaringen på at Høyre gikk tilbake med to mandater og Senterpartiet gikk frem med to i Bærum.

Gjølme er for øvrig også på kollisjonskurs med leder av planutvalget som foreslo å begrense byggehøyden på Obos' felt B9.6 til fem etasjer og som anbefalte Obos å engasjere mer enn ett arkitektfirma for å motvirke monotoni i arkitekturen. 

Kollisjon mellom de to er det også på Kleivveien på Bekkestua hvor Gjølme vil rive det gamle huset i den fremtidige parken til applaus fra utbyggerne.

Når Gjølme skal beskrive bokvaliteten på Fornebu ramser hun opp åtte forhold som alle har det til felles at de ikke angår boligene.

Gjølme skriver: «Det er synd at enkelte partier systematisk forsøker å snakke ned kvalitetene på Fornebu. Jeg kan betro Senterpartiet at vi som bor på Fornebu er både stolte av og glade i stedet.»

Jeg betviler ikke at Gjølme trives i Rolfsbukta. Dette prosjektet ble gjennomført under tidligere planer for Fornebu som omfattet 6.300 boliger under visjonen «Fornebulandet». Disse planene (kommunedelplan 1 og 2) gikk ut på boligfelt på 2–5 etasjer med store grøntområder mellom. Rolfsbukta har flotte sjønære friområder rett ved seg.

Det som nå kommer, er kvartalsmessig bebyggelse med trange gårdsrom og dårlige lysforhold. Mange får kun utsikt til motstående leiligheter. 

På felt B9.6 (mellom Parken og Landet) er størstedelen av bebyggelsen på 5–6 etasjer. I «Byen» øker byggehøyden til 9–10 etasjer. Hvor høyt det er kan man se i John Strandruds vei.

Det er forståelig at Høyre ønsker at folk på Fornebu skal glemme misnøyen med kommunedelplan 3 som muliggjorde transformasjonen fra Fornebulandet til Fornebubyen. Vi i Senterpartiet vil imidlertid fortsette å sette innbyggerne foran utbyggerne, bokvalitet foran bokvantitet.

--- -----

Dette innlegget er oppdatert 13. oktober med henvisning til Mollands nye innlegg «Kollisjonskurs», der han beklager feil i deler av dette innlegget. Red.)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.