Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Boken som vil gjøre oss til stolte bæringer

Forfatter Ruth Lillegraven (til venstre), Tor Christian Bakken og Anne Smedsrud er noen av bidragsyterne til boken om Bærum. Her er de på Bærums Verk.

Foto: TRINE JØDAL

Det er ikke hver dag det publiseres en lekker bok om Bærum, som fortjener alle bæringers oppmerksomhet.

«Vårt Bærum» er en sånn bok. Den stråler av kvalitet i utforming og illustrasjoner, samtidig som den inviterer til all slags lesning.

Så godt som hele spekteret av fortellinger og dokumentasjon er med, fra muntre historiske anekdoter og personlige kjærlighetserklæringer, skrevet av bæringer vi ikke ante eksisterte, til grundige historiske kapitler, godt krydret med statistiske data om alt fra samferdsel og industriutvikling til kultur og sport. 

Den er en reise fra steinalderen og frem til dagens utfordringer.

Ideen kom fra Budstikkas mangeårige redaktør Andreas Gjølme, og Dinamo forlag har stått for utgivelsen.

De og resten av redaksjonsrådet fortjener å se praktverket på bæringers salongbord. Iallfall på julaften, for å si det sånn.

Dersom jeg skulle drysse litt salt, så hadde jeg likt å få et bedre innblikk i de politiske konflikttemaene som har drevet den bærumske prosessen frem – eller tilbake.

Å studere bastante kritikere og villfarne entusiaster i historiens klare lys ville vært både underholdende og opplysende. Likeså de politiske partienes ønsker og krav til den demokratiske prosessen videre.

Men det er kanskje en annen bok?

«Vårt Bærum» er først og fremst en Bærums-stolt «feel-good» der folk som Ingebrigt Steen Jensen kan «elske», «elske» og atter «elske» det bærumske, og att på til glede seg til å mimre om denne herligheten på Stabekktunets eldresenter. Om noen tiår, vel å merke.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.