Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Blomster og bier og kantklipping

Slik så det ut før, og etter at kommunen hadde kantklippet  på Avløs.

Slik så det ut før, og etter at kommunen hadde kantklippet  på Avløs.

FOTO: PRIVAT

Jeg leste til min forundring 2 innlegg fra Målfrid Brekke 23. og 25. juli som takker Bærum kommune for at de har latt blomstene stå og ikke brukt kantklipper/gressklipper ulike steder i Asker og Bærum. Merkelig.

Jeg bor i et gammelt hus i et gammelt område på Avløs i Bærum – området er endog registrert som et Kulturvernområde. Husene her er nesten 100 år gamle og hagene så små at det ikke er bygget nye hus her siden 1924. Husene ligger på en bratt kolle og veiene gjennom området er regulert med bom og enveiskjøring – dette betyr at det er beboerne selv som hovedsakelig kjører her. Fortau finnes ikke og utenfor mitt hus er det en skråning/grøft mellom veibanen og tomtegrensen.

Jeg har bodd i området mesteparten av mitt liv og det har alltid vært fullt av blomster av ulike slag her. Barn har plukket blomster siden tidenes morgen og jeg har kost meg med store buketter ville blomster i alle år. På grunn av den varme og deilige forsommeren vi har hatt i år, var blomsterfloret spesielt frodig og humlene og biene surret og koste seg. Jeg talte 18 forskjellige blomstersorter i denne skråningen/grøften i juli.

Tidligere i sommer sto det en anmodning i Budstikka fra Bærum kommune om at beboere i Bærum måtte sørge for at vegetasjon ved utkjørsler fra eiendommene ikke hindret trafikken, men at vi måtte beskjære busker, trær eller hekker som hindret sikten for trafikantene. Dette forstår jeg godt.

Jeg har ingen utkjørsel fra min eiendom, bare en smal gangvei opp til mitt hus – det er ingen busker, hekker eller trær som hindret sikten. Likevel – da jeg kom hjem fra en reise den 15. juli var hele skråningen og grøftene snauklippet og alle de vakre blomstene som sto i fullt flor, lå meiet ned. Kommunens Kantklipper hadde satt spor hele 3 meter fra veibanens asfaltkant.

Er dette Miljøvern i praksis for Bærum Kommune? Kulturvern? Humlene er like triste og forvirret som meg. Også midt i ”Blåklokkevikua”

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.