Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Blir det økt tilskudd til barnehagene?

Kjære oppvekstdirektør Kai Erik Lund. Tusen takk for svaret ditt på innlegget jeg skrev om forlengede åpningstider, og bekymring for manglende økonomiske rammer i barnehagene her i Asker.

Det er veldig bra at (Nye) Asker kommune er opptatt av at barna skal være trygge og ha en god hverdag. Det tror jeg faktisk at de fleste kommuner ønsker. Noen mer enn andre sikkert.

Bemanningsnorm

Noen kommuner er for eksempel så opptatt av at barna skal ha det bra og være trygge, at de har vedtatt at bemanningsnormen skal gjelde hele dagen. De har altså bestemt at de 2-3 usle timene med full bemanning i løpet av en 10 timers dag er for lite. At det ikke ivaretar barna godt nok, fordi barna er der hele dagen, i motsetning til de voksne som «bare» er på jobb i 7,5 t. Og som har lunsjpause, personalmøter, foreldresamtaler, medarbeidersamtaler, kontortid og ansvarsgruppemøter. Alt innenfor barnehagens åpningstid.

I Stavanger bryr de seg også. Der fant de ut at det lønnet seg, ikke bare på lang sikt, men også på kort sikt, å ha flere ansatte på jobb for å ta vare på barna. De halverte nemlig sykefraværet blant de ansatte under prøveprosjektet.

Du skriver i innlegget ditt at «Hver barnehage får i utgangspunktet en økonomisk ramme, og må organisere arbeidet innenfor denne. Dersom det vedtas at kommunen skal legge til rette for utvidet åpningstid i deler av kommunen, så kan dette eventuelt innarbeides i tilskuddsmodellen til barnehagene. Her vil blant annet pedagognorm og bemanningsnorm være veiledende».

Ja/nei-spørsmål

Hva betyr egentlig dette svaret for oss vanlige folk med små barn i barnehagen?

Vil barnehagene få økt tilskudd for å holde åpent lengre?

Eller vil de ikke få mer penger for å utvide tilbudet sitt?

Dette er et ja/nei-spørsmål.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.