Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Blir Bærums eldre underernært?

– Kanskje det ikke er maten det er noe feil med, men stemningen rundt måltidet? spør innsenderen.

– Kanskje det ikke er maten det er noe feil med, men stemningen rundt måltidet? spør innsenderen.

FOTO: TRINE JØDAL

Budstikka har i senere tid hatt artikler om eldre på sykehjem som har liten appetitt og spiser for lite.

Det pekes på smakløs eller dårlig mat. Som nylig aleneboer har jeg fått mulighet til å bestille mat fra ukemenyene til Bærum storkjøkken, som jeg går ut fra også leverer til eldreinstitusjonene i kommunen.

Som ganske fersk bruker med liten erfaring må jeg gi ros til storkjøkkenet, de har varierte ukemenyer som rullerer hver femte uke, med både kjøtt- og fiskeretter, supper og dessertmuligheter.

Det jeg har spist til nå, har vært tradisjonell mat som har smakt meg godt, med litt ekstra krydder etter personlig smak. Jeg må nok innrømme at en kjøttrett smaker meg mye bedre med et glass rødvin til!

Jeg har en formastelig tanke, kanskje det ikke er maten det er noe feil med, men stemningen rundt måltidet?

Om alle på sykehjemmet spiser samme middagsrett, vet jeg ikke. Men vi mennesker er så rare, selv vi gamle vil bestemme og gjøre egne valg og kanskje bestemme selv hva vi har lyst på.

Muligheten er der i ukemenyene fra storkjøkkenet, men det vil nok medføre merarbeid for betjeningen. Men trolig føre til mer prat og trivsel rundt bordet med utveksling av synspunkter om ulike retter.

Trolig har de ansatte på hjemmene nok å gjøre som det er, så dette blir vel bare en ønskedrøm. I hvert fall inntil noen politikere selv havner på sykehjem mens de enda har bevilgende myndighet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.