Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bli med da vel!

Kari Sofie Bjørnsen (H) oppmuntrer folk til å engasjere seg i alle former for foreninger, gjerne politiske partier.

FOTO: JOAKIM S. ENGER

I disse dager har mange lokallag i de politiske partiene og andre foreninger sine årsmøter. Hvordan er stemningen og hvordan fungerer møtene som gode møteplasser for folk?

Viken Høyre har nettopp hatt sitt årsmøte. Og for de av dere som er lei av politikere som er usaklige, krangler og ikke hører hva de andre sier, så vil jeg bare meddele at Viken Høyres årsmøte kan være et eksempel til etterfølgelse.

Delegatene på årsmøtet hadde for eksempel ulike synspunkt på resolusjonen med navnet «En forutsigbar og fornybar klimapolitikk». Den skapte stor debatt! Uenigheten knyttet seg først og fremst til spørsmålet om varig vern av Barentshavet nord. Noen av oss argumenterte for «føre var»-prinsippet, mens enda flere tok til orde for konsekvensutredninger og flere vurderinger. Gode innlegg til støtte for begge synspunkter, med stort engasjement. Men alt skjedde i full fordragelighet, med stor respekt for meningsforskjeller og at mennesker ser ting forskjellig. Vi som tapte avstemmingen lever greit med at vi har tapt, etter en ryddig og demokratisk prosess der alle som ville, fikk komme til orde.

Vi trenger enda mer samfunns-engasjement, bredt og spredt

Det er slik det skal være! Det som ofte vises på TV er politikere (voksne folk) som krangler. Som ikke lytter. Som har lært seg en lekse som gjentas uavhengig av spørsmålet, og som er mer opptatt av å si negative ting om andre enn å argumentere saklig for sitt syn. Det er lite stilig. En frisk politisk debatt, derimot, med snert og positivt engasjement, er bare stilig. Der er ungdomspartiene til stor inspirasjon!

Vi trenger enda mer samfunnsengasjement, bredt og spredt. Hvis du er enig i det, kanskje du skal se om du finner et politisk parti du kan engasjere deg i? Du trenger på ingen måte være enig i alt det partiet står for. Men samfunnet trenger flere engasjerte folk med innestemme som ikke er skråsikre på alt her i verden, og som kan delta i å utvikle demokratiet vårt videre.

Eller kanskje du kan finne en annen organisasjon å engasjere deg i. Eller en oppgave du kan brenne for. Jeg ønsker meg at enda flere enn alle de som allerede er engasjert blir med på noe som bidrar til en positiv utvikling. Det er nok å ta av. Vi må bare innse at det er mange oppgaver som bør, og må, løses av oss innbyggere, ikke av staten eller kommunen. Vi trenger at folk er med. Bidrar til konstruktiv dialog. Skaper og bevarer tillit. Har forståelse for ulike perspektiver og sammen prøver å finne løsninger. Det er det demokrati og samfunnsutvikling dreier seg om. I Asker skal vi sikre ungdommene reell innflytelse, ikke bare følge opp det lovpålagte.

Årsmøter og andre politiske møter kan være spennende politiske verksteder. Noen ganger får man gjennomslag, andre ganger ikke. Men prosessene er en del av greia, og de kan være både morsomme og lærerike. Og tidvis frustrerende. Men hva i livet går bare rett frem, uten større eller mindre humper? Jeg skal ikke si noe om stemningen i andre partier og andre foreninger, men hos oss er den god! Jeg håper at flere blir med. Gjerne hos oss. Men det viktigste er at flest mulig som vil noe bra, faktisk engasjerer seg!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.