Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bleikeråsen og syklister

Jeg ser at Marianne Aasen (Ap) bekymrer seg over syklistenes muligheter, eller ikke muligheter, til å ferdes langsmed Bleikeråsen i fremtiden.

Hun beklager at syklistene ikke kan ferdes «så fort de vil» på fortauet. Ikke vet jeg om Aasen har førerkort, men hun bør vite at ingen trafikanter kan kjøre «så fort de vil».

Les også: Kritiserer ny veiløsning i Asker

Det er private utkjørsler fra alle boligene langsmed Bleikeråsen, og både fortauet og veien er mye brukt av skolebarn, og en lydløs sykkel i stor fart er fort gjort å overse. Et sammenstøt mellom sykkel og fotgjenger kan være svært alvorlig.

På Bleikeråsen vil det bli fartsgrense på 30 km/t samtidig med at fartsdumper vil bli anlagt.

Syklister som ønsker å holde maks hastighet, bør kjøre i veien, og de vil neppe ha problem med å holde 30 km/t her og vil da neppe være noen hindring for bilene, som selvfølgelig også har samme begrensninger.

De som ønsker å sykle i et moderat tempo, kan selvfølgelig bruke fortauet og der ferdes på fotgjengernes premisser. Aasen er sikkert godt kjent med at det ikke er plass for sykkelbane/-vei langs Bleikeråsen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

En smalere kjørebane vil sannsynligvis være med å hjelpe til at hastigheten blir lavere. Jeg er mer betenkt over om veien blir tilstrekkelig bred for møte mellom større biler, idet både busser og lastebiler går her daglig.

I tillegg til dagens trafikk kommer en interkommunal barnehage om et års tid, og likeledes er Øvre Bleiker behandlingshjem oppgradert (vet ikke hva dette skal brukes til senere), men håper kommunen her «har en plan», for å sitere Olsenbanden.

Det har i alle år vært store fartsoverskridelser på Bleikeråsen, opptil 90 km/t i 40-sonen i alle år, og med private utkjøringen på hele strekningen samtidig som at dette er en mye brukt skolevei, er dette selvfølgelig ikke holdbart.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.