Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Blågrønt i Semsveien

På dette småbruket i Semsveien skal det bygges 14 boliger.

Foto: EVA GROVEN

Et valg ligger bak oss, og nye samarbeidskonstellasjoner er etablert. Askers ordfører har stolt proklamert sine nye samarbeidspartnere som sammen med Høyre skal føre en blågrønn politikk i Nye Asker. 

De nye tonene kunne en stakket stund gi håp om nye grep i Høyre-leiren. Men nei da, det skulle ikke vare lenge før Høyre nok en gang viste sitt sanne ansikt i kommunestyrets behandling av sak om jordvern. Omsorgen for utbyggere trumfet jordvern – til tross for at samarbeidsavtalen for bare en uke siden sier at matjord «som hovedregel» skal vernes.

Semsveien

Småbruket i Semsveien 126 skal rives, og tilhørende jordlapp skal bebygges med 14 boliger. Jordstykket ligger inntil et langt større jorde og var helt opplagt egnet som tilleggsjord for brukeren av det større jordet. 

Hvis jordvern er viktig, så var det her en gylden anledning til å vise praktisk handling. Høyre grønnvasker sin retorikk og ambisjon, men unnlater å levere.

Samarbeidspartier

Høyres nye samarbeidsvenner Venstre, Senterpartiet og Pensjonistpartiet stemte mot, sammen med Ap, SV og MDG. Full splittelse i den nye posisjonen.

 Det skal bli spennende fremover å følge den nye «blågrønne» konstellasjonen. Vil den levere bedre senere?

Det hører med til historien at Fylkesmannen har påpekt at omhandlede utbygging vil skje utenfor prioritert vekstområde. Her skal jordvernet veie særlig sterkt. Heller ikke det har gjort inntrykk på et egenrådig Høyre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.