Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bibliotekarer må ikke forsvinne

ELEVER: – Det er ganske mye koseligere å sette seg ned med en bok enn å sette seg ned med et nettbrett, skriver Vilma Lødøen (til venstre) og Solveig Michaelsen Allum i 6. klasse på Høvik Verk skole.

I handlingsprogrammet for 2019–2022 vil Bærum kommune fjerne alle skolebibliotekarene i Bærum.

Siden alle elevene i Bærum har fått nettbrett, synes kommunen det hadde vært mest økonomisk å la alle elevene lese på nettbrett. Da slipper kommunen å betale skolebibliotekarene lønn og å betale for bøkene.

Les også: Fysisk tilgjengelighet slår digitalisering

Vi synes dette er dumt fordi vi føler at man leser mye bedre i en bok fordi på nettbrettet kan man bli litt svimmel og få vondt i hodet av å se for lenge på en skjerm.

Det er også ganske mye koseligere å sette seg ned med en bok enn å sette seg ned med et nettbrett.

Bibliotekarene kommer til å jobbe mindre og mindre, og til slutt mister de kanskje jobben, og det er kanskje vanskelig for noen av dem å finne ny jobb.

Bibliotekarer hjelper deg også med å finne bøker, for eksempel hvis du liker krim og spenningsbøker, men du ikke vet hvilken bok du bør ta, hjelper bibliotekaren deg med å finne en bok du kanskje liker.

På nettbrettet må man søke opp boken, og hvis du ikke har internett, går jo ikke det.

Forskere har også bevist at det blå lyset fra nettbrettet gjør sånn at du får dårligere søvn, og da klarer man ikke å konsentrere seg på skolen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi håper noen tar tak i dette temaet og ordner opp.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.