Ny finansiering for skolebibliotekene

BØKER: - Det som trengs er bare en ny tenkemåte, skriver innsenderen om finansiering av skolebiblioteker.

BØKER: - Det som trengs er bare en ny tenkemåte, skriver innsenderen om finansiering av skolebiblioteker. Foto:

Av

Å finansiere skolebibliotekene uten å kutte budsjettene, øke skattene eller belåne våre barn er mulig.

DEL

Det som trengs er bare en ny tenkemåte.

Les også: Ja, vi vil ha landets beste skolebibliotek i Bærum

Les også: Skolebibliotek gir elevene unike opplevelser med fysiske bøker

Guvernørkandidat Larry Sharpe (New York) har vist en fremragende evne til å komme opp med slike løsninger. Han ønsket blant annet å finansiere broer i New York ved å la private selskaper kjøpe navnerettighetene. Istedenfor Kennedy Bridge kan man ha Amazon Bridge og istedenfor Lincoln Tunnel kan man ha Apple Tunnel.

Det å vise kunder at selskapet tar samfunnsansvar ved å betale for vedlikeholdet av broer, tunneler, eller som Liberalistene foreslår, skolebiblioteker, er lønnsomt for alle involvert.

Samfunnet tjener ved å få tilbake verdier fra de superrike på en frivillig måte. Selskapet tjener på positiv omtale, og det blir skapt insentiver til å gi mer tilbake. La Bærum gå foran, la oss tilby private selskaper å adoptere bibliotekene.

Denne typen av godhet fra private selskaper er ikke en helt fremmed idé i Norge. Telenor betalte slik at Fornebu Arena ble Telenor Arena og hjalp da til å finansiere kulturen og senke skattene. Adecco og Obos har sponset førstedivisjonen i fotball og sørget for at mange kan nyte kultur, helt uten at det koster en krone i skatt.

Barn skal selvsagt, når de studerer på Tandberg skolebibliotek, ikke tape på avtalen, faktisk får de antagelig mer. Det vil fort bli prestisje i å gi bort det beste biblioteket. Vil Gjensidige se seg slått av If? Vil Stordalen se seg slått av Thon?

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

For å sikre barna må kommunen selvsagt gå inn og stille krav. Kommunen kan også sikre finansiering dersom ingen selskaper ønsker eller har råd til å sponse enkelte bibliotek.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags