Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bibliotek for Lommedalen/Bærums Verk

– Det skrevne ord må få en sentral plass i kunnskap og opplæring, skriver Grethe Omholt-Jensen.

– Det skrevne ord må få en sentral plass i kunnskap og opplæring, skriver Grethe Omholt-Jensen.

Foto: Anette Andresen

Er saken glemt? Nei! Takk, Finn Hebbe Johnsrud, for innlegget i Budstikka torsdag 3. juni.

Anna Marie Nes og undertegnede kjempet frem et flertall i kommunestyret for at dette skulle bli en realitet. Løvenskiold inngikk avtale med kommunen, arkitekttegninger godkjent i samme lokale som det nye helsehuset på Bærums Verk, bøker innkjøpt. Så ble det hele kansellert. 

Jeg vet at dette kostet kommunen cirka 1 million kroner for brutt avtale med Løvenskiold inkludert bokinnkjøp. 

Vet Bærums politikere nå at dette ikke er første gang planer om bibliotek er avvist i et område hvor Bærums bibliotektjeneste startet? Et ungdomslag i Lommedalen kjøpte bøker til oppstart. Lommedalen skole ble stedet hvor bibliotektjenesten startet. 

Utbygging og behov er større enn noensinne. Alle viktige tjenester kan ikke være i nærmiljøet, men bibliotek gir et mangfold av tilbud og fungerer som et grendehus. 

I en tid som blir mer og mer digitalisert, må det skrevne ord få en sentral plass i kunnskap og opplæring. Demokratiet trenger samfunnsengasjerte, opplyste mennesker. 

Det er skuffende at politikere må ut med erstatning for brutte løfter. Jeg utfordrer Bærum Biblioteks Venner til å gi denne forsømte biblioteksaken den oppmerksomheten Anna Marie Nes ikke fikk oppleve. Vi var aktive i vidt forskjellige partier, men om denne saken var det full enighet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.