Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bevar Føyka

– Det vil være en klok og fremtidsrettet beslutning å la Føyka bli som den er, skriver innsenderen.

FOTO: HANS ERIK RUUD/ASKER SKIKLUBB

Føyka er Asker sentrums grønne lunge: en park for rekreasjon og idrett. En park med flotte trær, gresslette og åskam. Det er en del av Askers identitet. Føyka burde vært tenkt vernet, ikke tenkt nedbygd.

Ordføreren sier i Budstikka at å bygge boliger ved Føyka vil følge opp overordnede planer om å bygge rundt kollektivknutepunkter, som om det er det eneste salige. 

Denne overordnende strategien som Stortinget la opp til i 2008, er det på høy tid blir revidert. Tanken ble gjort i en tid hvor elbiler og hjemmekontor knapt eksisterte. Ting har forandret seg siden den gang. 

Et annet viktig aspekt er at den strategien har gjort tidligere fine, åpne og trivelige boområder til fortettet småblokkbebyggelse. Dette til manges misnøye. Gode bomiljøer har blitt forringet. 

Det er på tide å si nok er nok. Høyre burde ta et initiativ til å se på denne fortettingsstrategien på nytt.

Samtidig som den grønne lungen skal nedbygges, så skal matjord og et flott kulturlandskap på Drengsrud bli ødelagt. Og det skal bygges et fotballanlegg med stadion kloss opp mot Vardåsen kirke og en ny gravlund. En spesiell kombinasjon!

Var det ikke for ett år siden at ordføreren og Høyre sto frem i Budstikka og var flaue for at Asker toppet listen over kommuner som bygget ned matjorda? 

Nå skal det altså skje igjen, midt under en pandemi hvor matmangel og selvforsyning har blitt et aktuelt tema.

Et sentralt argument for å slå sammen Asker, Røyken og Hurum var arealpolitikken. Nå fikk Asker et større areal å bygge på. Underforstått at utbyggingspresset mot gamle Asker kunne lettes for bebyggelse, og at ny bebyggelse ble forskjøvet sørover. 

Gjør nå dette i stedet da. Et slikt grep vil bevare gamle Askers bygdeidentitet.

Å være fra Asker og være glad og stolt av det har blant annet med tilhørighet å gjøre. Man kjenner seg igjen i kjente omgivelser som man har blitt glad i. 

Føykaparken i Asker sentrum har alltid vært der, og bør alltid forbli der. Den er en del av identiteten til Asker, akkurat som Semsvannet med de flotte jordbruksarealene rundt og Konglungen. 

Å la en park bli igjen i sentrum av Asker vil gjøre Asker sentrum til et fortsatt unikt sted, i motsetning til mange andre sentrumssteder som blir helt nedbygd. 

Det vil være en klok og fremtidsrettet beslutning å la Føyka bli som den er. Det er en god konservativ tanke, som Høyre i Asker absolutt burde være for.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.