Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bevar Føyka for fremtidige generasjoner

Asker stasjon og omegn vel skriver at de er imot flytting av Føyka fordi de er opptatt av at de minste barna har gode tilbud i sitt nærmiljø.

FOTO: EVA GROVEN

Er Føyka-spørsmålet som berører selve «arvesølvet» til Asker Skiklubb, nemlig beliggenheten i Asker sentrum, av så grunnleggende betydning for klubbens eksistens i sin nåværende form, at denne prosessen fortjener mer tid, og at avgjørelsen om eventuell flytting burde bli utsatt på det ekstraordinære Årsmøte i Skiklubben den 25. september?

De to informasjonsmøtene Skiklubben holdt for medlemmene ultimo august bekreftet at det ligger mange uavklarte primærfakta og risikomomenter i forslaget fra Asker kommune til avtale om fysisk flytting av aktivitetene på Føyka til Drengsrud (med unntak av kamparenaen for elitefotball).

Et viktig spørsmål som foreløpig har vært lite berørt, er om Asker Skiklubb etter en eventuell nedleggelse av Føyka, vil være i stand til å oppfylle de forpliktelser klubben har hatt i over 100 år som viktig samfunnsaktør for barn og unges oppvekstvilkår.

Vil engasjementet og pasjonen til de frivillige være like motiverende etter en prosess der mange mener at Asker kommune og den politiske ledelse ikke har vurdert den enorme betydning frivilligheten og idretten betyr for trivsel i nærmiljøet og lokalsamfunnet?

Stemmen til de folkevalgte har vært overraskende taus og passiv i denne sammenheng. Eller er det de facto slik at man ikke lenger tør å si hva man mener i Asker? Man burde forvente at fortetting med nye høyhus i sentrum på bekostning av fritidstilbudet i nærmiljøet, var en de viktigste lokalsakene foran kommunevalget 2019, og spesielt for dem som ønsker å gjøre en innsats til beste for innbyggerne i de neste fire årene.

Asker stasjon om omegn vel er vi opptatt av at de minste barna har gode tilbud i sitt nærmiljø og at småbarnsforeldre kan være sikre på at de kommer trygt frem og tilbake fra fritidsaktivitetene. Minst mulig bilkjøring og tidsbruk er selvfølgelig viktige faktorer. Da teller den sentrumsnære beliggenheten på Føyka som gjør hverdagen enklere!

Føyka som eies 86 prosent av Asker Skiklubb vil neppe synke i verdi de nærmeste årene, og området kan med noe mer velvilje fra Asker kommune og de folkevalgte oppgraderes til en aktivitetspark og grønn oase som også Askers voksne og seniorer kan glede seg over. Det er synd, men fremdeles ikke for sent å bøte på, at de folkevalgte ikke også utredet dette alternativet i forbindelse med arkitektkonkurransen for en ny og svært kostbar “«kaffe latte-bydel» på en de mest verdifulle og dyreste tomtene i Asker sentrum.

Dersom vi ikke benytter denne muligheten nå, kan vi være relativt sikre at våre etterkommere vil undre seg hvordan så kloke mennesker kunne overse denne muligheten.

I gamle dager lærte vi å stole på at «en fugl i hånden var bedre enn 10 på taket».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.