Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bevar åpen barnehage, igjen

– Min familie benyttet åpen barnehage på Gullhaug i ni måneder, og vi kan ikke få fullrost dette tilbudet nok, skriver innsenderen.

– Min familie benyttet åpen barnehage på Gullhaug i ni måneder, og vi kan ikke få fullrost dette tilbudet nok, skriver innsenderen.

Foto: EVA GROVEN

For snart seks år siden vedtok Bærums politikere å legge ned to av fire åpne barnehager i kommunen.

Vi var flere da som sto sammen om et felles mål, å opprettholde tilbudet åpen barnehage ved alle fire lokasjoner.

Nå står kampen om å bevare det verdifulle tilbudet med åpen barnehage på Gullhaug, Gommerud og Dønski, som var igjen før pandemien traff oss.

I Oslo finnes det hele 19 åpne barnehager, i Asker finnes det to. Det fremstår noe underlig at Bærum ikke tar seg råd til å beholde dette lavterskeltilbudet, som tross alt er småpenger i kommunens økonomi.

Åpen barnehage er et suverent tilbud for foreldre som er hjemme med barn. Det er et lavterskeltilbud som er tilgjengelig for alle, og det fungerer i praksis også som et godt integreringstiltak.

Det er et forebyggende tiltak, på så mange måter, og jeg vil hevde at det lønner seg økonomisk for kommunen å bruke penger på åpen barnehage.

Min familie benyttet åpen barnehage på Gullhaug i ni måneder av permisjonstiden med vårt førstefødte barn, og vi kan ikke få fullrost dette tilbudet nok.

Det er en flott og trygg arena å møtes på for både små og store. Vi hadde få andre venner og bekjente som var tilgjengelige på dagtid i permisjonstiden. Åpen barnehage var et viktig sosialt kontaktpunkt for både barnet vårt og for oss foreldre.

Permisjonstiden kan av ulike årsaker oppleves som en sårbar periode, og faste holdepunkter betyr så uendelig mye.

I Gullhaug åpen barnehage kommer det barn med foreldre fra mange nasjonaliteter. Familier fra over 80 nasjoner har vært innom siden 2006. Også norskferdighetene til foreldre styrkes gjennom treff i åpen barnehage.

Kjære folkevalgte politikere, det er fortsatt tid til å ta det riktige valget. Bevar åpen barnehage.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.