Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Beroligende svar til NHO

– Samarbeidet mellom Viken og Oslo fortsetter i tråd med avtalen mellom Oslo og Akershus, skriver fylkesråd Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

– Samarbeidet mellom Viken og Oslo fortsetter i tråd med avtalen mellom Oslo og Akershus, skriver fylkesråd Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

Foto: KARL BRAANAAS

I Budstikka 4. januar er NHOs regiondirektør for Oslo og Viken Nina Solli bekymret for at Viken fylke og Oslo kommune har nok med seg og sitt etter regionreformen. 

Hun er redd for at vi på hver vår kant legger planer for areal- og transportplanlegging som ikke harmonerer, og at vi ikke tar hensyn til at Oslo og Viken i stor grad deler samme bo- og arbeidsmarked.

Hvilke nye planer som så skal utvikles er tema i planstrategiene for Oslo og Viken. Her vektlegger både Oslo og Viken behovet for et tett og godt plansamarbeid også videre.

Mens nye planer utarbeides fortsetter samarbeidet mellom Viken og Oslo i tråd med avtalen som gjaldt mellom Oslo og Akershus. I regional planstrategi for Viken fylkeskommune heter det blant annet at «det er viktig å videreføre etablert samarbeid med nabofylker, og at det er særlig mange berøringspunkter med Oslo». 

Det faller helt naturlig da Oslo er sentrum for en bo- og arbeidsmarkedsregion som omfatter store deler av Viken. Vi må selvfølgelig finne løsninger på tvers av fylkesgrensene. 

Behovet for tett samarbeid gjelder imidlertid også andre nabofylker. Som NHO vet er Viken et mangfoldig fylke, og for noen kommuner er samarbeidet med Vestfold og Telemark, Innlandet, Vestland og Sverige vel så viktig som Oslo.

Vi takker gjerne ja til Nina Sollis invitasjon for å snakke mer om dette. Det er alltid hyggelig. Men vi kommer neppe til å diskutere så busta fyker. For i dette tilfellet er vi nok for det meste enige.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.