Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Berger bør bevares som publikumsbad

– For skolebarna er det verdifullt å kunne svømme på Berger fremfor å måtte kjøre buss til Rud når den nye svømmehallen åpner. Svømmeopplæring for skolebarn er trening, lek og bidrar til å redusere antall drukningsulykker, skriver innsenderen.

– For skolebarna er det verdifullt å kunne svømme på Berger fremfor å måtte kjøre buss til Rud når den nye svømmehallen åpner. Svømmeopplæring for skolebarn er trening, lek og bidrar til å redusere antall drukningsulykker, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAAS

Arbeiderpartiet vil videreføre Berger svømmehall på Rykkinn som et publikumsbad. Badet bør fortsatt være åpent for alle, og skolebarna bør fortsette sin svømmeundervisning. 

Kommunedirektøren har foreslått å avvikle publikumsdelen. Dette er en marginal innsparing på kommunebudsjettet. Arbeiderpartiet vil bevilge de nødvendige for å videreføre svømmehallen slik den brukes i dag.

Svømming er folkehelse og bidrar til sosial utvikling og integrering. Det bor cirka 10.000 mennesker på Rykkinn. De aller fleste har gang- eller sykkelavstand til badet. Det betyr at de ikke må bruke bil for å komme dit. 

For skolebarna er det verdifullt å kunne svømme på Berger fremfor å måtte kjøre buss til Rud når den nye svømmehallen åpner. Svømmeopplæring for skolebarn er trening, lek og bidrar til å redusere antall drukningsulykker.

Berger og Rykkinn vel er opptatt av at aktivitetsskapende tilbud for barn og unge skal finnes i nærområdet. Ut over organisert idrett er det lite tilbud for ungdommen. Badet representerer et lokalt, nært og trygt friområde for lek og fysisk aktivitet. 

Mange godt modne mennesker er også glade i å svømme og bruker badet flittig. I tillegg har Bærumsvømmerne lenge hatt tilbud om svømmekurs for flerkulturelle kvinner og barn her. 

Skal dette gi en samfunnsmessig gevinst, må svømmehallen være åpen for mer enn tradisjonell skoleundervisning. Arbeiderpartiet vil derfor videreføre Berger som publikumsbad i kommunebudsjettet for neste år.

Øvrevoll Hosle idrettslag (ØHIL) vil bygge ny kunstisbane rett ved Hosle skole. Banen skal også få kunstgress som kan benyttes i sommersesongen. Dette vil gi et helårs idrettsanlegg i et område hvor det er stort behov for anlegg. For skolen blir det verdifullt å kunne tilby elevene mer skøyter om vinteren. 

Kommunedirektøren vil spare penger og ønsker ikke å gi driftstilskudd til banen, noe de andre kunstisbanene får. Det synes Arbeiderpartiet er feil. Vi vil gi driftsstøtte til kunstisbanen i tråd med prioriteringene fra Bærum idrettsråd og lik de øvrige kunstisbanene. 

Bandyinteressen er økende og har behov for flere islagte baner. Med de varme vintrene vi nå opplever trenger vi kunstfrosne baner. Banen vil være åpen for organisert og uorganisert skøyteaktiviteter.

Arbeiderpartiet vil videreføre forskuttering av spillemidler og momskompensasjon til større idrettsanlegg. Det innebærer at kommunen låner ut midlene til klubbene i påvente av utbetaling fra staten. 

Uten slik forskuttering kan klubbene risikere å måtte vente flere år fra søknaden er innvilget til de mottar midlene. For kommunen dreier dette seg om et midlertidig lån og vil bidra til at idrettsanlegg kan realiseres raskere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.