Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ber om penger til luftputebåt

Luftputebåten «Isvekteren» ble utlånt fra Mjøsa til Sandvika i vinter.

Luftputebåten «Isvekteren» ble utlånt fra Mjøsa til Sandvika i vinter.

Foto: KARL BRAANAAS

Formannskapene i både Asker og Bærum skal denne uken behandle en søknad om pengestøtte til innkjøp av luftputebåt.

Redningsselskapet har søkt Asker og Bærum kommuner om 50.000 kroner fra hver. Identiske søknader er sendt flere kommuner i Indre Oslofjord. Båten koster 1,1 millioner kroner, og inkludert bil og henger blir totalbeløpet på 1,7 millioner kroner. Ordførerne i både Asker og Bærum er positive til søknaden.

Redningsselskapet har i dag luftputebåten «Isvekteren» stasjonert ved Mjøsa på Gjøvik. Båten ble sendt til Bærum en periode i vinter da mange mennesker var ute på fjordisen. Nå vil Redningsselskapet kjøpe båt nummer to. Også denne skal stasjoneres på Gjøvik, men operasjonsområdet skal være Indre Oslofjord med aksen Horten-Moss-Oslo samt innsjøer og vann på det sentrale østlandsområdet. 

Skoleutbygging

Bærum formannskap skal onsdag også blant annet behandle planer om utbygging av Eineåsen ungdomsskole på Rykkinn, på tomten for tidligere Gommerud skole. 

I Asker skal formannskapet tirsdag også se på blant annet etiske retningslinjer for kommunen, revidering av budsjettet for 2021 og oppfølging av kommunestyrets behandling av beredskapsplan.

I Asker er det også møte i partssammensatt utvalg (tirsdag) samt ungdomsrådet, eldrerådet og råd for personer med funksjonsnedsettelser (alle torsdag). Det er også møter i lokalsamfunnsutvalgene Tofte (onsdag) og Heggedal og Slemmestad (begge torsdag),

I Bærum er det ikke oppsatt andre politiske møter denne uken. 

Viken fylke har møte i råd for mennesker med funksjonsnedsettelser mandag, forretningsutvalget onsdag og fylkesrådet torsdag.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.