Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Bekymringsverdig Fornebu-plan

DEBATT: - En god dialog og medvirkning hadde ført til at vi felles utvikler en forståelse om hvilken retning Fornebu skal ta, skriver innsenderen. Her fra et debattmøte om Fornebu som nylig ble avholdt.

Kommunedelplan 3 for Fornebu er lagt frem for annengangsbehandling, og den bærer et tungt preg av en skjev maktfordeling mellom private interesser og det felles gode i førstnevntes favør.

Det hele resulterer i en udemokratisk prosess hvor Fornebu-beboere og andre berørte parter blir parkert på sidelinjen slik at utbyggere kan regjere for å oppnå maksimal gevinst på sine investeringer.

Les også: Skal vi ha Fornebulandet eller Fornebyen?

Les også: Manglende medbestemmelse på Fornebu

Les også: Frustrerte tanker om Fornebu

Det er gjort bemerkelsesverdig lite endringer i kommunedelplan 3 til annengangsbehandlingen.

Dette til tross for utallige gode innspill og forslag fra dem som kjenner Fornebu best, dets innbyggere.

Hvorfor er det slik? Kunne det ikke stilles strengere krav til de private aktørene som skal bygge på Fornebu?

Hvorfor har ikke beboerne, som kjenner Fornebu godt, fått medvirke i annengangsbehandlingen av kommunedelplan 3?

En god dialog og medvirkning hadde ført til at vi felles utvikler en forståelse om hvilken retning Fornebu skal ta, samtidig som flere interessegrupper i samfunnet blir ivaretatt og hørt. 

Det handler om kollektive verdier, hvor beboerne også må få innflytelse over politiske beslutninger og medbestemmelse i gjennomføring av tiltak.

En felles medvirkning vil hjelpe med å løse ulike utfordringer for fremtidige Fornebu, fordi det blir sett fra flere perspektiver, og denne muligheten må ikke undervurderes, hverken av utbyggere eller politikere.

Annengangsbehandlingen av kommunedelplan 3 burde ha gjenspeilet mer av innbyggernes ønsker og behov, i tillegg til å utjevne makten som ligger i de private hender for å sikre at utviklingen av Fornebu hadde vært en demokratisk prosess.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Her har dessverre kommunedelplan 3 feilet, og det er bekymringsverdig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.